Jobbig dag.

Tisdag.

Idag ville Alvin upp som vanligt halv åtta. Och inte var jag piggare idag bara för att jag gick och la mig med honom igår heller. Så idag blir det till att gå och lägga sig lite senare.

Idag var Kristians sista jobbardag. Det är nu vi verkligen förstått att han inte har något jobb längre. Att framtiden är osäker igen. Usch, hatar den känslan. Så jag har en klump i magen hela tiden. Vi får väl se vad som blir härnäst.

Han kom i alla fall hem vid kvart över 11 idag. Då gjorde jag lunch medan Alvin sov och sedan röjde vi upp lite här hemma. Klockan 13 satte jag på Emla plåstren inför vaccinationen klockan 13.45. Han var så duktig vår lillskruttas! Han grät då dom sprutade in vaccinet men sedan lugnade han sig ganska snabbt. Det var lite skillnad mot förra gången då han var otröstlig. Efter vaccinationen gick jag en promenad med Alvin så att han fick sova. Då gick kristian upp till lägenheten för att fortsätta städa. Jag var ute till 16 men då fick jag ringa Kristian så han fick fortsätta gå med lilleman för jag höll på att svälta ihjäl kändes det som. Så jag gick upp och åt och städade färdigt. Dom kom tillbaka vid halv fem med pizza! Gott! Så vi åt pizza och myste. Alvin fick sin gröt vid 18 och sedan gick Kristian och la sig för att sova en sväng och jag och Alvin la oss i soffan och bara sjöng och myste. Han låg nakenfis så det var extra mysigt!

Jag väckte Kristian klockan 19 så fick han ta och bada Alvin. Sen ammade jag honom och sedan somnade han vid kvart i åtta. Nu åkte Kristian precis in till stan och skulle ta en sista-jobbar-dagen-öl med dom som också blivit uppsagda. Så vi får väl se när han kommer hem. Inte försent hoppas jag.

Imorgon blir det arbetsförmedlingen för mig. Jag ska stämpla nu under april eftersom att Kristian måste gå på pappaledighet då han inte än har tillräckligt med medlemskap för att kunna få stämpla. Så jag hoppas jag inte får några jobberbjudanden :P Från första maj så ska Kristian stämpla och jag vara mammaledig igen med min skrutt.

Ni är det bästa jag har!

Ska sätta mig och se tv nu.

Btw, såg en snutt ur Linda Rosings program, vem tittar på sånt?! Samma sak med Big Brother, snacka om att ha lite att göra....



..kan vi kramas nu Per?..

30 Mars

Måndag.

Kristian åkte till jobbet klockan 4. Han jobbar in lite flex så att han kan komma hem tidigare imorgon, sista dagen för hans del.

jag och Alvin klev upp halv åtta. Klockan elva somnade lillgrodan mammas i min famn! Åh, så mysigt det var! så han sov till halv tolv ungefär, ingen jättelång stund men ändå en stund :P

Klockan två var Alvin trött igen så han somnade återigen i min famn men jag la ner honom i sängen och la mig bredvid och somnade jag med. Men han vaknade igen klockan 15 och som ni nu vet vid det här laget så brukar han sova två timmar på eftermiddagen så det var bara att klä på sig och ge sig ut på promenad för att hålla rutinerna någorlunda iaf. (Ibland undrar jag varför jag var så dum att införa en rutin som inkluderar mig och promenader, fast det är ju bra för mig med). Men jag har varit så fruktansvärt trött idag, vet inte varför. Alvin har sovit bra inatt så det är inte det. Jag gick iaf till klockan 16 och då vaknade även Alvin.

Kristian kom hem 16.30 från jobbet och då åt vi middag, fajitas. Vid 17.30 fick Alvin gröt och sedan ammade jag honom.
Både jag och Kristian har varit så trötta idag (han är ju förståligt varför, men jag?) Så idag blir det en TIDIG kväll. Kristian badar Alvin nu och sedan ska vi nog lägga oss med honom.

Så får jag hoppas på att jag är piggare imorgon. Då ska vi även vaccinera Alvin för andra gången. Har köpt Emla-plåster så vi får hoppas att det hjälper lite iaf. Tror dock han blir lika ledsen igen, det gör ju absolut ingenting men det ser så hemskt ut. Jag får ju ont i hjärtat!

Nä nu ska jag gå och borsta tänderna och göra mig redo för natten(ja jag vet att det är tidigt men jag vill orka leka med min son på dagarna, känner mig som en så hemsk mamma annars).

Gnatt!

Kom och kramas Per!

Snyggingen där!


Mm, mums med gröt!

Helgen

Lördag.

Vi klev upp halv åtta. Alla tre. Vi lekte med Alvin och åt frukost. Alvin somnade där klockan 11 och sov till 12. Då fick han mat.
Klockan 14.30 klädde vi på oss och gick ut på en promenad så Alvin fick sova. Vi gick till ÖB och tillbaka (som visade sig vara en promenad på 2 och en halv timma!).  Vi var alldeles för trötta för det egentligen så vi gick mest och bara skrattade. Men kul var det! Då vi kom hem gjorde vi gröt till Alvin och middag till oss. Idag gick det lite bättre att få i honom gröten.
Kvällen spenderade jag hos Shake och Kristian med en kompis här hemma. Så jag kom inte hem förren 1.00.

Tack Shake för en underbar kväll!

Söndag.

Då vaknade jag av Alvin vid halv åtta. Tittade på mobilen och såg att jag fått ett sms av Shake 07.59, vilket jag tyckte var mycket märkligt eftersom att klockan visade 07.18. Men sen förstod jag att det var ju idag vi skulle vrida om till sommartid! Smartskaft!
Men iaf så kom Shake hit vid halv tio. Vi satt och pratade om allt möjligt. Vid elva gick jag in och la Alvin hos Kristian (som fortfarande sov) och han somnade på studs. Sen sov han till 12 coh då hörde jag honom ligga och gny där inne så jag gick in och stoppade in tutten och då somnade han om igen. Så han sov till 12.40. Då vaknade han pigg och glad. Då vaknade även Kristian. Jag och Shake hade bestämt att vi skulle åka in till stan så fort Alvin vaknat så jag kunde amma honom men då ville även Kristian med. Och eftersom att vi skulle på middag klockan 17 så gjorde vi oss iordning på en gång så vi slapp åka hem igen. Vi kom till stan vid 14. Då gick jag och Shake och köpte en tankini som jag länge tittat på. Skitsnyggt blev det! Medan vi gjorde det så gick Kristian och Alvin och träffade Gudfar Björn och han syster med pojkvän. Jag och Shake gick dit efter det att vi var färdiga. Vi skjutsade Shake till Marieberg där hon skulle vara barnvakt. Och naturligtvis hade Alvin somnat i bilen eftersom att det just då är hans andra sovstund för dagen så vi åkte omkring med bilen i ungefär en timma innan vi åkte till Berghem på middag. Så vi var där halv fem, lite tidiga men det fick gå. Då vaknade Alvin också.

Alvin fick gröt vid 18 och sedan satte vi oss för att äta middag. Gott var det! Vi åkte hem kring åtta. Då hade vi badat och gjort färdigt Alvin för natten så vi bara kunde lägga honom då vi kom hem. Han vaknade till då vi bar upp honom från bilen men somnade ganska direkt ändå.

Jag och Kristian satte oss för att läsa bok och det gick bra till en början men sedan somnade jag med boken i handen. Såå trött var jag. Så vi gick och la oss istället.

Kommer bilder inom kort.

Ha en bra dag! Sköt om er!

Saknar dig Per!

Jag saknar dig!

Jag saknar dig Per! Kom hit snart! Så vi får kramas!

:D

...

Det finns inte ord. Jag vet inte vad jag ska säga. Jag undrar bara varför?

Jag tänker på dig hela tiden. Jag förstår att din värld har rasat. Jag förstår hur du tänker. Men samtidigt kommer du ångra dig, oj så du kommer ångra dig. Jag kommer finnas här för dig, hela tiden. Jag vill kunna säga något som får dig att ändra dig men jag kan inte. Jag vill kunna hjälpa dig på något sätt men jag kan inte. Det går inte att ändra på. Det är bara att acceptera. Snälla, kan du inte bara göra det? Ta ditt ansvar för det du gjort.

Just nu så tycker jag så illa om dig så jag vill kräkas. Men samtidigt älskar jag dig. Jag har ont i magen varje dag för det beslut som du tagit. Det är ett egoistiskt beslut, så j'vla egoistiskt. Men jag kan inte få dig att ändra dig, det kan ingen, förutom du själv.

Jag älskar dig! Men just nu hatar jag dig för just det beslut som du precis tagit.

Jag finns här, alltid!

Ett barn...

Ett barn som kritiseras
lär sig att fördöma.

Ett barn som får stryk
lär sig att slåss.

Ett barn som hånas
lär sig blyghet.

Ett barn som utsätts för ironi
får dåligt samvete.

Men ett barn som får uppmuntran
lär sig förtroende.

Ett barn som lär sig tolerans
lär sig tålamod.

Ett barn som får beröm
lär sig att uppskatta.

Ett barn som får uppleva rent spel
lär sig rättvisa.

Ett barn som får känna vänskap
lär sig vänlighet.

Ett barn som får uppleva trygghet
lär sig tilltro.

Ett barn som blir omtyckt och kramat
lär sig känna kärlek i världen.


27 Mars

Fredag.

Inatt sov jag i gästrummet och kristian tog Alvin. Skönt! Jag gick in och matade Alvin vid 7 och sedan klev vi upp 8.20. Jag gick in i duschen medan krsitian tog Alvin. Sedan byttes vi av. Vi var redo att åka in till stan vid halv tio då Kristian hade möte klockan 10. Medan Kristian var på möte så gick vi till Fonus och hälsade på Morfar Tommy. Vi var där till klockan 11 ungefär. Då kunde inte Alvin hålla ögonen öppna nästan och så fort jag la honom i vagnen så somnade han, mammas lilla skrutt.

Han sov till 11.40 ungefär. Vi gick på Lindex och handlade kläder till Alvin. Det blev 3 bodys, 2 par byxor och 2 par sockar (som man fick gratis om man handlade ett plagg barnkläder). Klockan 12 mötte vi upp gudfar Björn och åt lunch på Queens. Gott gott! Efter det så gick vi omkring på stan och jag tittade på kläder. Hittade en jättefin och mkt skön tunika på Gina Tricot för 49 kr, snacka om fynd! Den hade kostat 299.

Alvin somnade i vagnen där igen runt halv två, men vaknade dock igen klockan 14. Men dagen har gått bra ändå :)
Vi bestämde oss för att åka hem där kring 14. Men jag ville titta mer på kläder till mig så Kristian tyckte att jag kunde få 500 :- att handla kläder för (Tack min älskade älskling!), så jag skjutsade hem boysen och ammade Alvin och åkte sedan in själv på stan. Så jag var på stan från 16 till 18. Mycket trevligt! Jag hittade en tunika på Rut Mfl för 79:- och på HM köpte jag en tunika som jag trodde kostade 149 men jag fick den för 30 :-! Dom hade sänkt den ytterligare men det hade inte jag sett, så det kändes bra för min plånbok. Och sedan köpte jag en halsduk på Rut Mfl som jag länge tittat på men tvekat. Men nu köpte jag den iaf.

Jag är skitnöjd med plaggen jag köpte och ska nu rensa min garderob på skit och sånt jag inte använder, är riktigt dålig på det!

Jag åkte även in på Ica och köpte blöjor (har så mycket rabatter så det är lika bra att handla upp dom, för blöjor behövs alltid!) och gröt till Alvin. Vi hade tänkt börja ge honom gröt innan han ska lägga sig. Han har börjat vakna vid 04 på natten och har väldigt svårt att somna om. Och jag vill inte ge honom bröstet så att han vänjer sig vid det på nätterna. Så det kanske är så att han är lite småhungrig och inte riktigt kan somna om. Så nu testar vi med gröt (naturligtvis ammar jag ändå) och ser om det blir nån skillnad.

Medan jag var på stan och shoppade loss så hade pojkarna mina hunnit sova en timma, städat och lekt. Vi la Alvin lite tidigare ikväll så han sov redan kvart i åtta, så det lär bli en tidig morgon imorgon. Men inte gör det något, allt för vår skrutt!

Imorgonkväll blir det till att åka till Shake och ha myskväll. Kristian ska ha över en kompis så då passar jag på att åka till Shake efter det att jag lagt Alvin. Vi ska ha det så mysigt!

Lägger upp bilder imorgon på hur det såg ut då Alvin åt gröt. Haha sötare får man leta efter. Vilka miner han fick till! Och inte fick han mycket ner i magen tror jag. Men så var det ju första gången han åt gröt också så det är klart att det känns konstigt.

Godnatt och sov gott!


Glöm inte!
Släck alla lampor imorgon mellan 20.30 och 21.30!




JAAA!

Gick nyss in på skatteverkets hemsida och kollade hur mycket jag skulle bli skyldig eller få tillbaka på på skatten.

Jag kan bara säga: Vi kommer att klara oss med råge!

Gud så skönt att inte behöva betala tillbaka något.

Nu kan jag leva livet och slippa tänka på hur vi ska klara oss för ett tag framöver iaf.

Tack!

Bilder!


Jag tycker om min hoppgunga :)



Första gången jag smakar potatismos, uäck!


Magträning :P


Världens finaste :)



Visst är jag duktig? :)



25-26 Mars

Onsdag,

Jag började dagen med att inse att vi inte hade någon fruskot, eller ja, vi hade bröd som var fruset och jag vet inte hur gott hembakt bröd blir om man mikrar det. Så jag ställde mig och gjorde pannkakor! Hurtigt av mig :p Så jag väckte kristian vid 10 och åt pannkakor med sylt och grädde.

Jag/Vi har börjat försöka få in andra sovtider för lilleman på dagarna för dom "gamla" funkar inte längre. Han behöver inte lika mycket sömn nu på dagarna så nu försöker vi få in att han bara ska sova 2 gånger per dag. Idag försökte jag få honom att sova en lång stund på hela dagen men han är ingen långsovare så han sov max 2 timmar ute i vagnen(självklart under en promenad :P ). Jag höll honom vaken från 8-12 och då var han trött kan jag lova, annars så brukar han sova mellan 10-11 men nu hoppade vi över den sovningen. Det gick faktiskt bra. Förutom att eftermiddagen blev helt fucked up. Vi åkte iaf till Berghem och åt våfflor, dom var riktigt goda! Jag som inte brukar tycka om våfflor. Vi åkte hem vid 19 och naturligtvis somnade lilleman i bilen på väg hem. Så då vi kom hem och det var läggdags så hade han lite svårt att somna men han sov efter en 20 minuter ändå.

Ja vad gjorde jag då igår kväll? Jag gjorde absolut ingenting! Jag satt framför dumburken alldeles för länge och gick och la mig alldeles för sent. Såg iaf Greys Anatomi, spännande nu!

Alvin fick iaf för sig att vara vaken inatt mellan 03:40 och 04:15, han låg i sin säng och jollrade på. Gick ett antal gånger och gav honom tutten, till slut somnade han om iaf.

Torsdag.

En trött mamma vaknade kring 08:30 och ser en nyvaken Alvin ligga och titta på mig, helmysigt var det! Så vi klev upp. Idag blev det inga pannkakor till frukost, kan ju inte vara lyxhustru varje dag!

Alvin började bli trött där kring halv elva så jag tänkte att han fick sova då. Så han somnade, hör och häpna, i min famn! Oj, så stilla jag satt :P Det var så himla mysigt. Så han sov (och jag) i en 40 minuter ungefär. Och idag har sovandet gått mycket bättre för skruttas. Så det blir två gånger per dag, en kort stund och en lite längre.Kristian åkte till jobbet vid 12 idag för han hade möte. Så jag och Alvin har praktiskt taget varit helt själva idag. Jag ammade honom vid 12 sedan klädde vi på oss och tog oss en promenad till BVC. Jag tänkte att jag skulle mäta och väga honom för att se om min mat fortfarande göder honom. Och det kan man säga att den gör :P

8540g och 69 lång. Mammas storkille. BVC-sköterskan tyckte att jag verkligen skulle sluta oroa mig för om han går upp i vikt eller inte, det syns ju långa vägar sa hon. SEn berömde hon mig för att jag ammade fortfarande, tydligen är det inte så många yngre mammor som gör det. Jag ser det som en självklarhet.

Efter BVC mötet så la jag ner Alvin i vagnen och han slockande direkt. Så han sov från 13:30 till 15:50 ute i vagnen. Jag tänkte att jag skulle gå iaf i två timmar så han fick sova och sen gå hem då han vaknade men dom där 20 minuterna som han sov längre än 2 timmar kändes som evigheter! Men han fick sig en bra sömn iaf och det är huvudsaken. och jag fick mig en rejäl promenad.

Eftermiddagen har bestått av lek och mys. Orkade inte åka nånstans idag. Vid 18 så började Alvin bli lite gnällig så jag gav honom lite mat och då somnade han! Han är väl inte riktigt van att vara vaken så länge på kvällarna så han var helt slut lillvännen. Men det blir bättre med tiden då han har vant sig. Han sov dock bara 20 minuter. Så det var bra. Han somnade utan ett ljud klockan 20.

Imorgon är Pappa Kristian ledig så vi ska göra stan. införskaffa lite mer kläder åt lilleman och sedan äta lunch tillsammans. Så mysigt!

Har en massa bilder på kameran som jag ska lägga in. Kommer inom kort.

Ha en fortsatt skön kväll!


Att inte njuta av nuet är bara korkat, det finns inget annat än idag.

Du


Älskade Alvin.
För mig är du det vackraste som finns.
ALLT du gör är helt perfekt. Jag skulle kunna sitta och titta på dig i all evighet om jag bara kunde.
Jag förstår inte hur man nånsin kan vara arg på sina barn? Som det känns nu skulle jag aldrig i mitt liv kunna höja rösten åt honom. Och jag ska inte säga att jag aldrig kommer att göra det men som det känns nu så kommer han alltid vara det perfekta. Jag förstår inte varför vissa föräldrar kan bli arga på sina barn helt i onödan. Ett barn skriker inte om det inte är nägot som inte känns rätt. Då är det upp till oss föräldrar att försöka se till så att vi hittar det som känns jobbigt och åtgärda det. Jag säger inte att det är lätt, absolut inte, men det är vår plikt som föräldrar att alltid finnas där för våra barn. Jag anser att behöver man skrika åt sina barn då är det något som har gått fel ändå från början. Jag hatar då föräldrar skriker åt sina barn, det ska inte behövas.

Jag har många saker jag inte vill att Alvin ska få uppleva och mycket krav på mig själv som mamma och jag ska göra allt för att jag ska bli den mamma som , enligt mig, är en bra mamma.

Du förtjänar det allra bästaste min lilla skrutt.

Nu ska jag gå och sova så jag kan vara med min skatt imorgon, leka, mysa och bara titta på varandra.

Godnatt!

Förlossningsberättelse

När Alvin kom till världen.


Onsdag 2 Oktober BF

Började känna av förvärkar och tänkte att det kanske blir bebis idag, på sin dag. Förvärkarna kom och gick och jag hade svårt att sova men fick mig några timmar här och där.

Dom försvann och kom sen igen under lördagen. De fortsatte lördag, söndag och måndag.

Måndag kväll och tisdag så hade jag knappt fått en blund pga av smärtorna. Tisdag eftermiddag så ringer vi till förlossningen och dom ber oss att vänta tills det är 3 minuter mellan värkarna.


Onsdag morgon den 8 oktober

Ttidigt började vi klocka värkarna och såg då att vi hade 5 minuter mellan varje. Vi ringde och åkte sedan in.

10:30 skrevs vi in. Öppen 4 centimeter, huvudet fixerat i bäckengången. CTG normalt, fosterljud 135 slag per minut. Jag fick komma in i en förlossningssal. Jag fick kläder att byta om till och jag och Kristian gjorde oss hemmastada. Jag fick sedan lägga mig i ett bad, vilket hjälpte ett tag. Sedan var det någon annan som behövde badet mer än jag, såg det ut som, så jag klev ur och gick in till rummet igen. Väl där inne så gick jag med gåstolen och vaggade, jag satt, låg osv. Jag kämpade mig igenom värkarna med andning och koncentration, så jag har ingen aning om tid, men det gick ganska snabbt där kändes det som.

 14:30 öppen 6 cm


17:40 tog dom hål på hinnorna, klart fostervatten avgår.


17:45 öppen 8 cm


18:05 så började värkarna bli allt för jobbiga att bara andas igenom så jag prövade lustgas på 50%. Jag kräktes lite från början men sedan gick det bra.

 

19:15 öppen 10 cm


19:51 lägger jag mig med benen i högläge på sackosäcken, det kändes bäst så.


20.00 CTG och jag halvsitter i sängen men får sedan lägga mig på vänster sida.


20:25 får jag krystvärkar men Alvin är ej på bäckenbotten. Jag ligger på vänster sida och kan inte motstå att trycka på vid vissa värkar. Barnmorskan säger åt mig att försöka att inte trycka på än. Men hur lätt var det?


20:39 Alvins hjärtljud sjunker och återhämtar sig inte mellan värkarna. Jag får lägga mig på höger sida och andas syre. Sätter en skalp på Alvins huvud för att få bättre koll på hans hjärtljud. Dom söker Dr Wall som just då är ute i korridoren.


20:42 har Alvins hjärtljud varit väldigt dåliga i 5 minuter. Dr Wall försöker med sugklocka 3 gånger men det släpper alla gånger och Alvin är fortfarande kvar på samma ställe. Då blir det beslut om urakutsnitt. Jag kommer ihåg hur jag frågar vad som händer och bara gråter. Sedan rullas jag iväg i korridoren mot operationssalen och det sista jag minns är att jag får en mask över munnen och näsan och sedan somnar jag.


Operationen startas 20:54, Alvin är ute 20:57 och jag är ihopsydd och klar 21:30 Då jag hade vaknat så kom Kristian till mig och berättade hur Alvin såg ut och hade bilder med sig på honom. Han var så fin. Det finaste som finns. Jag sov en stund och klockan 03:36 så får jag åka upp til Barn4 där Alvin låg pga hjärt-och cirkulationsproblem.


Torsdag 9 oktober


08:01 så flyttas vi från förlossningen till BB.


09:09 så trycker dom på magen för att se så att allt drar ihop sig som det ska. Helvetes ont gjorde det!


11:50 så åkte vi upp till Alvin på Barn4. Där tar en läkare in oss i ett rum och berättar då att Alvin har ett hjärtfel ( coarctatio aortae). Det kom som en chock. Vi som trodde att det inte kunde bli värre än vad det redan var.


Det bokas flyg till Kristian på en gång men jag var inte kapabel till att åka ner just då eftersom att jag inte kunde ta mig ur sängen just då. Alvin flygs ner vid 14 tiden och Kristian kommer ner runt 22 på kvällen. Jag låg kvar på BB i Umeå och kunde bara hoppas på att allt skulle gå bra. Pappa och Linda kommer och håller mig sällskap under eftermiddagen och kvällen. Jag sover väldigt orolgt och ringer till Kristian ofta.


Fredag 10 Oktober


Jag kliver upp tidigt tidigt för att fösöka ta mig ur sängen för att jag överhuvudtaget ska kunna åka ner till min älskade familj. Jag kämpar och blir svimfärdig många gånger. Faster Pia och Mamma Linda är där och hjälper mig att duscha och klä på mig. Jag får sedan åka taxi ut till flygplatsen där jag sedan flyger ner till Gbg. Alvin opereras medan jag sitter på flyget. Läkarna ansåg att det var bäst att operera honom på en gång då han var så stabil. Jag ringer till Kristian ett antal gånger och frågar om han hade hört något men det hade han inte. Alvins operation tog sammanlagt 6 timmar. Då jag kom ner så möter Kristian och hans föräldrar mig. Vi åker upp till IVA där Alvin låg och jag får då se honom för andra gånger sedan han föddes. Det var jättesvårt för mig att förstå att det verkligen var min son som låg där under alla slangar. Han var så vacker!


De följande två veckorna bestod mest utav att vara hos Alvin, äta, dricka, pumpa var tredje timma(även på nätterna) så att Alvin skulle få i sig min bröstmjölk. Jag tror dom hade fulla frysen med bröstmjölk! Jag hade så mycket och han åt ju så lite. Han fick maten genom en sond. Sen var det många som fick påminna mig om att jag faktiskt hade blivit opererad jag med och skulle ta det lugnt. Tror ni jag lyssnade på det? Nej, Alvin var det viktigaste och jag fick komma i andra hand. Jag hade ju samtidigt precis innan vi åkte in till förlossningen tagit bort gipset på min fot eftersom att jag sex veckor tidigare brutit den. Så jag haltade ganska så rejält en lång tid och folk trodde att jag hade haft en fruktansvärd förlossning där jag spruckit mycket osv.


Det här var min berättelse. Jag skulle kunna skriva så mycket mer detaljerat men då skulle ni inte orka läsa. Så är det något ni undrar över så fråga bara. Ingen fråga är för dum!


Vem är du?

Det vore kul att få veta vilka det är som läser min blogg, så, då du kikar in, lämna en rad eller två!


23 Mars.

Måndag.

Idag klev vi upp kvart över åtta. Klockan 10 hade vi tvättid så jag väckte Kristian då så fick han gå ner och tvätta. Medan han gjorde det så somnade jag och Alvin och sov till klockan 11. Då kom Kristian in och tog honom så jag fick sova vidare. Så jag klev inte upp förren klockan 12... snacka om att ha blivit bortskämd nu ett par dagar. Men det är ganska skönt.

Jag ammade Alvin och, hör och häpna, det blev INGEN promenad idag mellan 13 och 15! Illa. Utan Alvin sov en timma i vår säng istället, men det var mest för att vi hade så mycket tvätt och vi satt och planerade vår ekonomi osv. Men vi tog oss en promenad mellan halv fyra och fem istället. Men då sov Alvin bara en halvtimma. Sen ville han inte sova mer. Hur mycket jag än försökte. Så han var rätt så trött nu ikväll så jag badade honom klockan 19 och sedan amma och sen sov han 19:35, så han var såå trött.

Vi hade som sagt tvättid imorse klockan 10, men jag (naturligtvis tog jag med mig Alvin) hämtade den sista tvätten halv sju ikväll, då förstår ni hur mycket tvätt vi hade! Så nu är det bara vikningen kvar, suck. Så jag ska göra det innan jag lägger mig så jag slipper vakna upp till det imorgon. Efter det så ska jag träna en sväng och sedan duscha. Sen blir det sängen.

Imorgon ska ska jag till Tandläkaren för en koll av mina implantat. Så håll tummarna för mig att det ser bra ut! Kristian jobbar kväll så Alvin ska vara hos Morbror Robin (och Elin om inte hon jobbar) medan jag är hos tandläkaren. Hoppas han sköter sig, min lillprins.

Nope, tillbaka till vikningen av tvätt...ett STORT SUCK!

Ha en fortsatt bra kväll!


Nu är den framme.

Idag tittade den lilla tanden fram. Han har alltid tungan utsträckt nu för tiden, men han känner väl att det är något nytt i munnen, det är så gulligt! Den andra bredvid är också på G. Så nu kommer det väl ploppa upp tänder hela tiden.

Åh, han blir så stor så snabbt!

Sov så gott! Gnatt

22 Mars.

Lördag.

Minnet sviker lite om vad vi gjorde igår på dagen men igår kväll så åkte jag iaf och träffade Shake och fikade en sväng på Waynes. Det var jättetrevligt!

Tycker om dig så mycket gumman! Och som du skrev i smset: det är så skönt att vi kan säga precis vad vi vill till varandra och att vi verkligen kan vara ärliga med varandra. Tack för att du finns! Du är bäst!



Söndag.

Idag fick jag mig en sovmorgon. Kristian klev upp med Alvin vid kvart över åtta och jag sov till 11! Men jag vaknade många gånger därimellan och tänkte kliva upp. Jag är inte van att sova så länge nu för tiden så det kändes lite konstigt. Kristian och Alvin hade hunnit med en promenad mellan halv tio och 11 innan jag klev upp också. Då sov Alvin i vagnen.

Jag klev upp och vi åt lunch. Efter det att vi hade ätit så ammade jag Alvin och sedan fick han smaka sin första lunch. Potatismos med bröstmjölk! Mumma! Det tyckte inte Alvin. Det var så kul att se honom sitta där och rynka på näsan. Jag tror inte att det var så mycket för att det smakade illa, det var nog mest för den konstiga konsistensen. Men nu har han fått prova iaf och vi väntar nog ett tag till med smakisar för han verkade inte särsklit intresserad. Men varför stressa?

Efter det att han ätit färdigt eller ja, kladdat färdigt, så bakade vi bröd och tog oss sedan en promenad. Vi var ute i en och en halv timma sedan ville inte Alvin sova längre. Så han satt i vagnen och tittade. Då vi kom hem ammade jag honom och sedan tog Kristian Alvin så jag kunde städa lite. Så vi har plockat ihop ALL tvätt, herrejisses, 4 IKEA kassar blev det! Usch, hatar att tvätta. Men imorgon har vi tid mellan 10 och 13. Så vi får se hur mycket vi hinner tvätta på den tiden.

Sedan slumrade Alvin till mellan halv fem och kvart över fem och då passade jag och Kristian på att äta middag, Tacopaj och nybakt bröd. Gott gott!

Sen har vi bara myst och nu passar jag på att sitta här då Kristian badar med Alvin.

Efter att Alvin har lagt sig så ska jag och älsklingen sätta oss och läsa bok. Och sedan blir det sängen.

Sköt om er!

ALVIN!

Graviditeten/Förlossningen/Barnet!

Graviditeten.

* Vilka var dina favoritkläder? : Leggings och någon tunika.
* Vad var din/dina favoriträtter? : ingen speciell
* Vad var din/dina favoritdrycker? : Mjölk och vatten
* Vad tyckte du inte om? : Åt nog allt tror jag.
* Var det någon favoriträtt som ändrades? : Nej.
* Vad var du mest sugen på? : Frukt och vatten
* Hade du halsbränna? : Nej
* Hade du foglossning? : Lite i slutet
* Hade du sammandragningar? : Sista veckan
* Mådde du illa? : Lite, från vecka 12-14
* Vilken sovställning var bäst? : Sida och rygg
* När var din bf dag? : 2 Oktober
* Gick du över tiden? : Ja, 5 dagar
* Hur mycket gick du upp i vikt? : ca.10 kg
* Hade du mycket vätska i kroppen? : Nej.
* Hur var ditt psyke? : Upp och ner.
* Gnällde du / klagade du ? : Inte ofta
* Vad trodde du att det var för kön? : Trodde det skulle bli en pojke enda från början
* Visste du vad det var för kön? : Ja , tog reda på det på UL i vecka 18.
* Hur låg ditt sf mått? : Det låg som mest på 36 .
* Var du rädd för något? : Ja missfall och fel på barnet
* Hur ville du att din förlossning skulle se ut? : Hade inga förväntningar. Det fick bli som det blev
* Hur ser du på graviditeten idag? : Graviditeten var underbar! Förlossningen tyckte jag gick bra enda tills det blev akut.
Men jag ser det positivt ändå. Och fler blir det naturligtvis!


Förlossningen.

* När började din förlossning? : 6 oktober (började jag få värkar)
* Hur började den? : Med värkar.
* När åkte du/ni in till förlossningen? : 8 Oktober klockan 09.30
* Varför? Jag hade 3 minuter mellan värkarna.
* Vem/vilka åkte du in med? : Kristian.
* Fick du/ni åka hem igen? : Nej
* Vilket sjukhus skedde förlossningen på? : Norrlands Universitetssjukhus
* Hur mycket var du öppen när ni åkte in? : 4 cm.
* Vad hände under tiden du/ni låg inne på förlossningen? : Jag fick bada, gick omkring med "gåstolen" , tog lustgas på slutet.
* Vilka/vilken var med under förlossningen? : Kristian och barnmorskorna
* Tog du något smärtstillande? : Ja, lustgas
* Vad tyckte du var jobbigast? : öppningskedet
* Var du rädd för något? : Att något skulle hända Alvin.
* Hur lång tid tog det? : Från det att vi kom in till förlossningen tog det, 11 timmar.
* Hur ser du på förlossningen idag? : Förväntansfull, smärtsam, dramatisk men samtidigt en riktigt häftig upplevelse. Tycker dock att det är jättetråkigt att jag inte fick slutföra den på vanligt sätt.

Barnet.

* Vad blev det för kön? : Pojke.
* Hur mycket vägde barnet? : 3810 gram
* Hur lång var barnet? : 50 cm.
* Vad var huvudomfången? : 35 cm.
* Hur mådde barnet? : Hans hjärta slog inte och han andades inte då han kom ut. Men dom fick igång honom rätt snabbt. Sedan hade han hjärtfel.

Men idag är han världens underbaraste pojke. Och är högt älskad av många.



Antar utmaningen

Jag antar utmaningen :)




När gick du upp idag?
11 :) Kristian tog Alvin så jag fick sova, TACK!
 

Diamanter eller pärlor?
diamanter


Senaste filmen du såg på bio?

Watchmen


Favorit Tv-program?

The Mentalist


Vad åt du till frukost?

Ett glas juice och en risifrutti

Vad är ditt/dina andranamn?
Elinor Birgitta


Din favoritmat?

Kycklingwok


Vilken mat gillar du inte?

blodpudding


Vilken är din favorit CD för tillfället?

Har ingen favorit just nu


Vilken bil kör du?

En röd SAAB

Vilken är din favorit macka?
Hembakat!


Vilka mänskliga karaktärsdrag kan du bara inte med?

Oärliga människor, folk som inte bara kan säga vad dom tycker.


Vilka är dina favoritkläder?

Leggings och tunikor :)


Om du fick åka vart du ville, vart skulle du åka då?

Tåls att fundera på :)

Favorit klädmärke?

Lite allt möjligt


Vart vill du dra dig tillbaka?

Jag skulle nog säga Sollefteå.



Favorittid på dagen?

All tid med min familj.


Var är du född?

Sollefteå


Vilken är din favorit sport att se på?

Ser inte på sport

Vem tror du inte svarar på dessa frågor?

Dom som känner för det.


Vem tror du svarar först?

INgen aning


Coca Cola eller Pepsi?

Föredrar Coca Cola, men dricker bara bubbelvatten


Fotboll eller ishockey?

fotboll


Är du en morgonmänniska eller nattuggla?

Jag är båda och. Beror på vad jag gör.


Pedikyr eller manikyr?

Manikyr.

Några spännande nyheter att berätta för oss?

Inte just nu.


Vad ville du bli när du var liten?

Frisör

Bästa barndomsminnet?

Oj, ingen aning


Varit i Afrika?

Nej, men besöker det gärna nån gång.


Nånsin rullat in någon i toapapper?

Inte vad jag har minne av..


Varit med om en bilolycka?

Många


Favoritdag i veckan?

Alla dagar med Alvin :)

Favoritblomma?

Allt med lite färg är alltid trevligt.

Favorit snabbmatsrestaurang?
Subway


Äger du en cykel?

Ja, fick en av min älskling i studentpresent


Vem fick du senaste mailet ifrån?

Liberoklubben


I vilken affär skulle du helst vilja utöka ditt kreditkort?

Ingen, vill inte använda kredit.


Läggdags?

Strax efter Alvin, så vid 10.

Vems svar är du mest nyfiken på?
Ingen

Senaste personen du delade en middag med?
Kristian och Alvin.

Vad sysslar du med just nu?
Betalar räkningar och svara på dessa frågor.

Favoritfärg?
Svart (om det nu är en färg?)


Hur många tatueringar?

Ingen, för tillfället.


Ja det här var ju himla kul! :P

Vi två.

Vad heter ni?Angelica och Kristian
Hur träffades ni? På Vallaskolan i Sollefteå
Hur länge har ni varit tillsammans? 5 år och 11 månader (den 7 april)
Är ni förlovade? Ja.
Bor ni ihop? Ja.
Har ni barn? En underbar liten son.
Har båda körkort? Ja
Kommer du ihåg er första kyss? Kommer ALDRIG glömma den.
Vem sa "Jag älskar dig" först? Han
Vem är äldst? Han ( 3år äldre)
Vilka stjärntecken är ni? Jag är fisk och Kristian oxe
Vem fyller först på året? Jag
Vem är längst? Kristian
Vem sjunger bäst? Beror på vem du frågar
Håller ni i handen på stan? Så ofta vi kan, men nu har vi ju en vagn att styra så de blir sällan så.
Kände ni varann innan ni blev ihop? Det tycker jag inte att jag kan påstå att vi gjorde.
Vad har ni gemensamt? ALVIN!
Blev du kär vid första ögonkastet? Ja!
Har ni någon speciell låt? Ja
Har ni stora framtidsplaner? Ja
Har ni gråtit i varandras armar? Ja
Har ni varit utomlands tillsammans? Nej det har vi inte.
Vilket är ert bästa minne? Varje dag med Alvin är en dag att minnas
Vem lagar bäst mat? Skulle nog säga Kristian
Vad gör ni en vanlig vardagskväll? Antingen läser varsin bok eller ser något på TV
Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? För det mesta.
Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? Ja, Kristian i Sollefteå och jag i Umeå.
Blir du lätt svartsjuk? Nej.
Ringer eller SMS:ar ni mest? Ringer
Brukar nån av er prata i sömnen? Jag gör tydligen det. Men det gör Kristian också!

20 Mars.

Äntligen fredag!

Inatt har min ängel sovit hur bra som helst. Han somnade kring halv nio igår kväll och vaknade en sväng runt 03.00, så jag gav honom tutten, sedan vaknade han en till sväng vid 05.00 så jag gav honom tutten igen och så sov han till 06.05, då ville han inte ha tutten nå mer så då var det mat som gällde. Så jag ammade honom och sedan somnade vi om, ansikte mot ansikte (det är så mysigt!) och klev sedan upp halv nio.

Jag tog mig en dusch och Alvin låg i sitt babygym och lekte. Det är så mysigt att se honom ligga där och bara leka. Men nu drar han nästan ner leksakerna som hänger. Men vad gör man inte då det kliar i munnen? Nu syns tanden, det står nog inte på förrän den kommer upp. Typiskt! Den kunde gärna ha fått väntat längre.

Alvin somnade sedan vid kvart över tio och sov en hel timma! Helt otroligt! Så under tiden passade jag på att blåsa håret, göra mig iordning och städa undan lite. Så då han vaknade kunde jag ägna all tid till honom. Så vi lekte, hoppade lite i hoppgungan, sjöng, pratade i massor och såklart, pussades!

Vi tog oss den dagliga promenaden men idag så sov han bara en timma ute i vagnen med. Men vi stannade ute tills Pappa Kristian kom hem. Sedan ammade jag Alvin och drog sedan ner på stan. Vi åkte först till Morfar(pappa) på hans jobb och fick kvittot så jag kunde lämna igen ett kakfat som jag fick i födelsedagspresent. Eftersom att vi redan hade ett likadant. Så då köpte jag en Marimekko- grytlapp och sparar resten av pengarna tills jag hittar något mer jag vill ha. Vi gick en sväng på Mias Lustgård och jag letade efter ett Snö- smycke men jag hittade inget som föll mig i smaken just då. Alvin sov då en sväng i vagnen (ca. 40 min) och satt sedan nöjt i vagnen medan vi gick runt i affärer.

Och mitt efterlängtade Efva Attling smycke var äntligen färdigt! Det är såå snyggt! Tack så jättemycket älskling!

Efter att vi varit på stan så åkte vi till Berghem och hämtade den andra bilbarnstolen. Alvin tycker inte längre om att sitta i det lilla babyskyddet längre så vi bytte till en brio barnstol. Då sitter han mer upprätt och han blev så nöjd. Dessutom så kan han sitta i framsätet , det kunde han inte med babyskyddet för bältet räckte inte runt.

Sedan bytte vi även vagnen. Från liggdelen till sittdelen. Eftersom att han tydligen har börjat sova mindre på dagarna så tycker han inte om att ligga i vagnen då han är vaken. Då vill han se saker. Det känns lite sorligt på ett sätt att redan ställa undan liggdelen, men den får vi ta fram till nästa barn istället! :)

Så vi kom hem runt sju och då blev det bad för lilleman och sedan amning och sängen. Han sover med pappa i stora sängen så ska jag sova i gästrummet för inatt. Det är så skönt att vi kan göra så ibland. Så jag får sova en helnatt.
Tack min underbara Kristian för att du alltid ställer upp!

Imorgon blir det nog mycket promenader, om det inte regnar som det gjorde idag, då kanske det bara blir en lång prommis. Sedan har vi inte så mycket planerat.

Ny dag, nya möjligheter!


Lillskruttas!

18 Mars.

Onsdag.

Idag ville Alvin kliva upp halv åtta imorse. Sagt och gjort. Så vi klev upp och myste en stund. Vid kvart över nio blev lilleman trött och sov i ca. 30 min. Då han vaknade så ville han ha mat. Så jag ammade honom. Vid tolv tog vi på oss kläder och gick ut i det strålande vackra vädret! Så himla skönt att vara ute. Så vi var ute till  klockan 14 sedan vaknade Alvin och ville ha mat. Så vi gick in och jag ammade honom. Sedan kom Shake hit och det är alltid trevligt. Hon åkte hem vid 16 och då kom även Kristian hem. Vi åt middag, Hamburgare blev det. Gott! Vid fem tog vi oss en promenad till ICA och handlade lite nödvändigheter och Alvin somnade såklart i vagnen. Men han vaknade efter ca. 40 minuter och låg och tittade på himlen tills vi kom hem. Så lekte vi med honom i sängen, sjöng och busade. Vid halv åtta så badade han, som varje kväll, och sedan ammade jag honom och nu ligger han och jollrar på i sin säng och somnar förmodligen på en liten stund.

Så jag och kristian ska se ett avsnitt av The Mentalist innan vi också ska sussa sängen.

Hoppas ni haft en lika bra dag som mig!

Sköt om er!

17 mars

Tisdag.

idag ville lilleman upp klockan kvart i åtta, så då blev det uppgång. Vid halv tio åkte vi ut till mitt jobb och hälsade på en sväng. Det var roligt. Det är kul att se hur barnen har vuxit sen sist jag såg dem. Åh, jag saknar att vara där!

Vid tolv åkte vi inte till stan och träffade Shake och Alvin sov i vagnen mellan 12 och 14. Han sov ingenting i morse från 8 till 12, fråga mig inte varför, jag försökte få honom att somna ute i vagnen på jobbet men han låg bara vaken. Men han var inte gnällig heller. Så han behövde kanske inte lika mycket sömn idag. Han sover dock nu och har gjort ca. 20 minuter, så vi får väl se hur länge han sover.

På stan så köpte jag iaf flytande Alvedon till Alvin och underkläder till mig, det kändes som att det behövdes. Det känns så tråkigt att ha samma gamla underkläder som under tiden jag var gravid. Så nu blev det nytt!

Vid tre så ammade jag Alvin hemma och Shake och sedan åkte jag hem. Så vi har inte gjort så mycket ikväll, ätit middag och försökt få Alvin att somna och till slut så gick det. Så vi får väl se när han somnar för natten ikväll! Sent antar jag.

Btw, vi vägde och mätte Alvin igår. Han vägde mindre än vad jag trodde men han följer sin kurva som han ska.

Han väger: 8295 g
och var (enligt henne, vilket jag inte tror..) 66.5 lång
Men det var en ny BVC-sköterska eller hon var lärling eller vad man säger så hon vågade inte böja ut Alvins ben ordentligt.

Men men det är vikten som är det viktiga.

Ska gå och diska nu.

Sköt om er!

Tack för den.

Varför anstränga sig om du inte ens bryr dig?!

Ett år äldre.

Ja idag blev jag ett år äldre. 21 år.

Dagen har varit bra. Jag hade födelsedagsfika igår för släkt och vänner så idag blev en lugn dag. Så skönt så. Jag var en sväng hem till Frida(som också fyller år idag) och fikade.

Igår vid halv två så kom hela min familj. Sen kom även Shake (älskade vän) och fikade. Sen vid klockan 15 så kom faster m. familj. Det var folk här enda tills klockan var sex, så det var fullt upp hela dagen. Synd bara att inte allt fika åts upp! Nån som vill fika?

Här kommer min lista på alla underbara presenter som ramlade in:

* Marimekko-handduk (underbart snygg!)
* Marimekko- servetter (som är för fina för att användas!)
* Miss-Dee örhängen (något nytt märke, skitsnygga!)
* Snö-örhängen (precis såna jag önskade mig!)
* Ett par till Snö-örhängen (man kan aldrig ha för många!)
* Presentkort på Mias Lustgård (tack!)
* 2st Ittalaljusstakar (nu känns det komplett!)
* 1000 kronor att handla skor för (och det blev ett par svarta Reebook)
* 800 kronor att shoppa loss för (aldrig fel!)
* Blommor i massor!
* Spa-set (mys i badkaret blir det!)

Och av min älskade lilla familj fick jag ett Effva Attling - halsband. Tack och åter igen tack!

Sen fick jag en liten extra present av min älskade fästman. Han kom igår kväll vid halv sex på kvällen och sa att han bokat två biobiljetter till oss. Så svärfar och svärmor var barnvakt. Det var verkligen guld värt. Ni är underbara!

Vi hade en underbar kväll. Tack älskling!

Nu ska jag bada min högt älskade Alvin.

Sköt om er!

12 Mars

Oj, blev helt plötsligt skittrött nu när jag satte mig ner. Alvin sover sött i vagnen och jag borde väl diska men jag tror jag lämnar det till älsklingen till imorgon. Då ska vi ändå städa.

Inatt fick jag sova i gästrummet och Kristian sov med Alvin. Så inatt har jag sovit jättebra. Vaknade halv åtta av att en liten man ligger och gnäller i sin säng så jag förstod att han var hungrig. Så jag gick och la mig hos Kristian och tog Alvin med mig så fick han käka lite. Sen somnade vi om en sväng och då vi vaknade så myste vi ganska länge. Vi klev upp tjugo över nio. Sen fick pappa Kristian sova till halv tolv medan jag och Alvin sprang fram och tillbaka till tvättstugan. Äntligen är det tvättat! Hatar att tvätta men nu är det gjort, eller ja, det värsta är kvar, VIKNINGEN! Men det tar jag imorgon.

Vi gick naturligtvis vår dagliga promenad mellan 13 och 15 medan Alvin sover så gott i vagnen. Kristian åkte till jobbet vid 14:15, då gick jag och Alvin hem igen.

Vi har läst bok, lekt i babygymmet, bitit på en massa saker och myst en hel del. Så det är klart man blir trött :P

Sen har jag bakat sockerkaka och nå kolakakor men dom ska jag nog inte bjuda på :P

Så nu väntar jag på att Alvin ska vakna från sin lilla nap så vi kan mysa ännu mer!

Imorgon blir det städning, handling och bakning för hela slanten! Kristians föräldrar kommer upp och stannar med oss hela helgen. Sen är det födelsedagsfika på lördag så då blir det fika HELA dagen lång. (det blir mycket träning dagen efter då!)

Jag tror också att vi ska ta en sväng förbi BVC och se vad skrutten väger och mäter. Vi hade tänkt göra det idag men vi hann inte med. Jag gissar på att han väger ca. 8400g och är 68 lång :P Så vi får väl se!

Grattis Amadeus på din 23 årsdag!

Kram på er!

Inte redan...

Vi misstänker att det är tänder på g. Han sover dåligt och är lite dålig i magen. Vi har fått göra så att vi sover halva natten var med Alvin så att nån av oss får sova. Han vaknar och ligger och "kliar" sig i munnen på nätterna. Lill-skrutten våran. Det måste vara jobbigt för honom och jag hoppas att dom väntar ett tag till innan dom får för sig att titta ut. Dels för hans skull men sedan också för mina nuttars skull. Han bits redan så mycket ändå och det är inte skönt!
Får väl se hur länge till jag ammar när dom små tandsingarna har tittat fram. Men jag ska försöka göra ALLT för att kunna amma så länge det bara går. Vår skrutt ska ha det bästa.

När han blir runt sex månader hade vi tänkt börja ge smakisar till honom, eller jag hade tänkt prata med BVC om det där. För jag vill inte börja ge honom mat om han inte "behöver". Jag vill vänta så länge som möjligt. Så länge han klarar sig på enbart bröstmjölk så tänker jag fortsätta amma (om han inte biter sönder mig totalt :P)

Nu ska jag lägga mig igen och försöka sova innan han möjligtvis vaknar igen.

Gnatt på er! Hoppas ni får en god natts sömn iaf :)

Socialt handikappad!

Bara för att jag har skaffat barn betyder inte det att jag är socialt handikappad!

Vad less jag blir!

Jag är fortfarande samma gamla Angelica. Jag vill fortfarande träffa mina vänner. Jag KAN gå ut en fredagkväll utan att det gör något.

Bara för att jag nu har skaffat barn så slutar ni räkna med mig. Jag kan förstå att ni tyckte det var jobbigt från början då jag sa nej rätt ofta men då behövde Alvin mig hela tiden. Nu är det annorlunda. Han sover hela nätterna och kristian kan ta honom.

Så alla som vill umgås, hoho, jag finns här!

Nu blir det sömn, gnatt

Kvällsnytt!

Nu har en nybadad och nyäten Alvin nyss somnat. Han somnar utan ett ljud jämt! Han är så duktig. Sen vi fick in rutinerna ordentligt så är han nästintill aldrig missnöjd. Det är så skönt att alltid ha en glad Alvin.

Nu ska jag fortsätta baka färdigt mina dumlekakor som jag började på då Alvin sov en sväng. Sedan ska jag plocka iordning lite här hemma så det är snyggt till imorgon då jag vaknar. Det är alltid kul att vakna då lägenheten är iordning städad. Sedan blir det lite träning tror jag. Nu får det vara nog, nu ska jag gå ner till min målvikt. Det är ett tag kvar men som jag skrev i nått tidigare inlägg så väger jag mindre nu än innan Alvin blev till så det är jag skitnöjd över. Så nu ska bara resten bort. Får väl se hur mycket jag hinner gå ner innan nästa skrutt är på G. Det är kul att se då kläderna blir större och jag själv mindre, då vet jag att det funkar ;)

Ha en fortsatt bra kväll så ska jag göra det jag skrev och sedan lägga mig.

 
Jag är en liten, liten Alvin i en stor stor säng.

Gnatt!

9 Mars

Måndag...

Suck, tråkiga måndag.

Idag klev jag upp med Alvin vid 9. Vi lekte en stund och sedan somnade han vid kvart över 10, jag somnade också. Så vaknade han klockan 11 men då kom pappa Kristian upp och sa att jag fick gå och lägga mig en stund till innan han skulle ammas, så då gjorde jag det. Ruskigt skönt var det! Så jag sov till klockan 12. Sen ammade jag Alvin sedan tog vi på oss kläder och gick våra dagliga promenad, skönt var det. Vi kom hem runt 15 och då vaknade Alvin och ville ha mat. Sen har vi bara myst! Det är det bästa som finns.

Nu vaknade min lilla skrutt så han är nog hungrig. Ska amma honom nu och sen umgås med honom tills han ska lägga sig.

Älskar och saknar dig min älskling, det är så tråkigt då du jobbar...



Födelsedag på G!

Ja snart blir jag gammal. Det är faktiskt så illa. 21 hela år...

Kom på igår att det bara är en vecka kvar, ångest. Varför kan man bara inte sluta fylla år runt 20? Det vore ju perfekt.

Listan på vad jag önskar mig är alldeles för lång och alldeles för dyr, så vi får väl se hur mycket av det som jag får.

Här kommer ett litet smakrpov vad som står på min lista:

* Marimekkogardiner

* Itallaljusstakar

* Snö-smycken

* Kosta Boda glas

* Adidasskor

* Presentkort på kläder

* Ny Ipod (
Eftersom att Kristian tappade bort min förra..)


M.M


Så frågan är ju hur generösa min släkt och vänner är?
Det återstår att se :)


Och Frida! Du blir lika gammal som jag! Du kommer väl och fikar på lördag? ( www.freyasmamma.blogg.se )

8 Mars <3


Första snutten.


Idag blir du, mitt hjärtegryn, 5 månader. Jag minns det som det var igår då du kom till världen. Du var den vackraste varelse jag sett (och är naturligtvis fortfarande). Mamma älskar dig så enormt!

Vid den här tiden för fem månader sedan låg jag på BB och var öppen 4 centimeter. Ja, och vad gör jag vid den här tiden fem månader senare? Jag sitter och tittar ner i vagnen på den vackraste varelse som nånsin existerat där han ligger och sover. Du är så vacker när du sover. Inte trodde jag i min vildaste fantasi att en så otrolig smärta i 3 dygn skulle leda till något så underbart. Att de känslor jag kände första gången jag höll honom i min famn skulle vara så överväldigande.

Du är mitt allt!



För alltid du och jag.

Jag vaknar brevid dig,
stryker håret från din kind,
jag är så glad att du är min.
Du är så vacker när du sover,
du har nåt som ingen annan har,
du är så underbar.

Och jag ser i dina ögon,
att du känner likadant.
Jag vill dela mitt liv med dig,
du skapar värme inom mig,
och vi ska vårda varje dag.
Vi älskar varandra så,
som ingen annan kan förstå,
det är för alltid du och jag.

Det finns inga tvivel,
har aldrig ångrat en sekund,
jag har älskat dig från första stund.
Vill att du ska känna trygghet,
du kan vila här hos mig,
för jag ska aldrig släppa dig.

Och jag ser i dina ögon,
att du känner likadant.
Jag vill dela mitt liv med dig,
du skapar värme inom mig,
och vi ska vårda varje dag.
Vi älskar varandra så,
som ingen annan kan förstå,
det är för alltid du och jag.

Och jag ser i dina ögon,
att du känner likadant.
Jag vill dela mitt liv med dig,
du skapar värme inom mig,
och vi ska vårda varje dag.
Vi älskar varandra så,
som ingen annan kan förstå,
det är för alltid du och jag.
För alltid du och jag.

Jag vaknar brevid dig,
stryker håret från din kind,
jag är så glad att du är min..



7 Mars <3

5 År och 10 månader idag!

Idag är det vår månadsdag älskling! Tack för alla de motgångar och medgångar du varit vid min sida. Du är den som känner mig bäst och vet vad jag behöver. Jag älskar dig så mycket! Ingenting kan skilja oss åt.

Jag har allt jag vill ha och lite till. Och det är tack vare dig. Min kärlek till dig växer sig bara starkare för varje dag som går.

Tack, tack för att du finns.

Jag älskar dig!



Oj oj.

Jag vet att alla har sina olika åsikter men jag vill bara få skriva av mig lite.

Jag förstår inte hur folk kan (oftast dom som inte redan har barn) kan säga att dom föredrar att bli snittad och ta ut barnet den vägen än att föda normalt. Nu talar jag inte om dom som kanske är rädd för en vaginal förlossning utan om dom som inte ens är gravida.

Hade jag fått välja hade jag fött normalt utan att ens tveka. Jag kan forfarande vara ledsen över att jag missade en normal förlossning. Jag grät i flera veckor efteråt för att jag hade missat när Alvin kom ut. Jag vaknade i ett rum utan Alvin och utan Kristian och fick sedan titta på Alvin då han redan var påklädd och så. Jag hade jättesvårt att förstå att det var mitt barn jag höll i, och så var det ett bra tag efteråt. Jag tror att man får ett helt annat band till sitt barn från början om man föder normalt än om man blir snittad. Och jag kan må så dåligt över att jag kanske är en av dom som har ett sämre band till mitt barn. Jag brukar tänka på hur det kanske kunde ha varit om det var så att han kom ut vanliga vägen. Hade jag älskat honom annorlunda då? Jag får sånt fruktansvärt dåligt samvete... Det kanske var mitt fel att det blev som det blev?

Just det att ha smärta i flera dagar och sen nästan få ut sin belöning av allt arbete och sedan fick jag inte avsluta det. Det är det som känns så jävligt. Smärtan är värt allt! Dels är det en skithäftig upplevelse och sedan kommer det något gott ur det hela. Jag önskar bara att jag kunde vrida tilbaka klockan och göra om allt.

Så snälla ni som överväger att inte föda normalt, tänk om! Jag kommer aldrig nånsin få uppleva det igen med min Alvin. Men jag hoppas kunna uppleva det med nästa barn. Blir tårögd bara av att tänka på det.

Min högsta dröm är att kunna föda nästa barn den normala vägen, om man säger så.

Ni får tycka vad ni vill men allt det som jag varit med om sitter fast som bergen i mitt minne. Och så fort jag tittar på Alvin och tänker på vad han har gått igenom så rinner tårarna. Jag önskar att INGET barn nånsin ska behöva gå igenom det som Alvin gjorde. Och jag önskar att inte min Alvin heller skulle ha behöva gjort det. Jag kan tänka ibland, Varför just han? Varför skulle just vi behöva gå igenom det här? Har inte jag gått igenom nog under hela min barndom? Varför just jag? Och det kan verka själviskt, och det är det, men jag tror vi alla måste få tänka så ibland.

Nä nu ska jag sluta göra mig mer ledsen än vad jag redan är och ta mig i kragen (som jag gör varje dag). Det känns bara som att allt jag gör aldrig blir uppskattat. Förutom av Alvin då, för honom är jag allt.

Jag vet att allt det jag skrivit nu kan verka jättestruligt, men jag tänker på alldeles för mycket saker för att kunna skriva ner allt så det blir små korta rader av allt. Men som jag skrivit förr och jag skriver det igen- Jag skriver här för min egen skull. Sen är det alltid kul att få kommentarer på det jag skriver.

Nu ska jag lägga mig. Gnatt!

6 Mars

Fredag.

Idag har jag varit på stan en sväng med Frida och hennes lilla Freya. Det var kul att träffa dom! Köpte även en mössa åt Alvin, en lite tunnare som han kan ha nu när det är varmare ute. Det blev en svart och vitrandig Polarn O Pyret mössa, han blev så fin i den så!

Annars så har vi ätit Tacos till middag och sedan sett på Bedtime stories. Det var en lättsam film, så man slapp tänka så mycket.

Orkar inte skriva så mycket idag, ska ta och krypa ner under täcket till min älskling och läsa min bok.

Btw, jag provade ett par gamla jeans idag som jag inte kunnat ha sen en lång tid innan jag blev gravid, och jag kunde ha dom!! Så vikten går neråt, även om jag inte kan se nån skillnad. Då känns det bra att jag kan bevisa för mig själv genom sånt här att det verkligen går neråt och att jag har blivit smalare. Det känns så fruktansvärt skönt att veta att jag går ner i vikt, jag mår så himla mycket bättre då. Så nu är det bara att kämpa vidare! Wish me luck!

Till dig

Tiden går fortare än man tror
till och med Alvin börjar bli stor.
Jag tycker om dig för den du är,
så dig kommer jag alltid hålla kär.
Du är min super goa kille med massa olika sidor och humör
 men för mig spelar det ingen roll vad jag än hör.
 Du är en speciell människa i mina ögon och ju mer jag är med dig
så inser jag hur mycket du betyder för mig.
Jag tänker ta vara på varje minut jag får ta del av ditt liv
för Snart går du din egen väg med stora kliv.
Jag Älskar dig!



Bara för att Alvin sover...

...och jag inta har något annat för mig.

100 frågor

1. Har du rökt? - nej
2. Har du snusat? - nej
3. Har du varit full? - ja
4. Har du blivit slagen allvarligt? nej
5. Tar du droger? - nej
6. Har du strulat med en tjej? ja
7. Har du pussat en tjej? ja
8. Hatar du någon? - nej
9. Älskar du någon? - ja
10. Har några av dina vänner svikit dig? - ja
13. Har du ljugit för nån? - ja
15. Hatar du dig själv? - nej
16. Gillar du orange? - kan vara snyggt ibland
17. Har du haft oskyddat sex? - ja (hur tror ni Alvin kom till;) )
18. Har du nån sjukdom? nej
19. Har du skämt ut dig för nån du gillar? ja
20. Har du en gris? - nej
21. Äger du en plattång? - ja
22. Har du en bror? - 4 underbara bröder <3
23. Har du sjukt bra humor? - nej
24. Är du brunett? - brunett med blonda slingor
25. Gillar du att stå i duschen flera timmar? - nej
26. Tycker du om hästar? dom är fina att titta på
27. Har du en hund? - nej
28. Har du skilda föräldrar? - ja, tyvärr
29. Har du gått på simskola? - ja
30. Har du sagt bög till en kille? - ja
31. Har du sagt fitta till en tjej? - ja
32. Har du fuskat? - ja
33. Har du en tv på ditt rum? - nej
34. Har du lunar? - ja
35. Har du MSN? - ja
36. Gillar du att festa? - ibland
37. Har du bruna ögon? - nej
38. Gillar du att fota? - ja, Alvin :)
39. Har du sett dig själv brinna? - nej
40. Hjälper du dina vänner? - ja!
41. Gillar du tacos? - ja
42. Tycker du att du är söt? - nej
43. Har du dansat? - ja
44. Har du spelat fotboll? - ja
45. Äger du en lacoste-tröja? - nej
46. Kan du stå framför spegeln i timmar om du bara får? slöseri med tid
47. Har du ätit sniglar? - nej
48. Äger du en locktång? - ja
49. Gillar du att tugga tuggummi? - ja
50. Borstar du tänderna varje morgon och kväll? - ja
51. Gillar du kläder? - ja
52. Hatar du falska vänner? - ja
53. Gillar du räkna matte? - nej
54. Är Måns Zelmerlöv snygg? - nej
55. Har du gråtit inför en vän? - ja
56. Kan du sjunga? - ja då ingen hör
57. Har du sett nån dö? - nej
58. Säger du vad du vill? - ja
59. Är du stor? - nej det tycker jag inte
60. Väger du mer än 50? - ja
61. Är du längre än 1.70? - nej
62. Är du kortare än 1.60? - nej
63. Älskar du sommaren? - ja
64. Älskar du vintern? - nej
65. Har du mer än 6 par skor? - ja
66. Brukar du sjunga när du är i duschen? - nej
67. Har du hoppat ut ifrån ett fönster? - ja
68. Har du mer än 3 par mjukisbyxor? - ja
69. Gillar du att städa? - ibland
70. Gillar du att sova länge? - ja
71. Har du varit med om en olycka? - ja
72. Är du förvirrad? - nej
73. Har du mer än 6 par byxor? - ja
74. Har du förlorat en vän? - nej.
75. Gillar du att shoppa? - ja!
76. Har du varit i Paris? - nej
77. Gillar du spindlar? - ? nej
78. Klarar du dig själv? - alltid
79. Har du lagat mat? - ja
80. Är du klantig? - ibland
81. Har du foppatofflor? - ja
82. Har du mer än 20 låtar på din dator? - ja
83. Sminkar du dig innan skolan? - ja
84. Har du träffat en kändis? - ja
85. Har du mer än 7 par nagelack? - nej
86. Har du busringt? - ja
87. Har du skällt på din bror? - ja
88. Har du en vän som skiter i dig? - har jag säkert
89. Har du velat göra saker men vågar inte? - ja
90. Sover du med något gosedjur? - nej
91. Har du åkt nånstans utan att du får? - ja
92. Vill du bara bort ibland? - ja
93. Har du tältat? - ja
94. Har du bränt dig? - ja
95. Har du lekt med levandeljus? - ja
96. Har du en katt? - nej
97. Skäms du? - har inget att skämmas för
99. Tycker du om gurka? - ja
100. Är det här sista frågan? - uppenbarligen

Nu vaknar min lilla skrutt.

4 Mars

Onsdag.

Halv fem imorse vaknade jag av att jag hör en liten herre ligga och trycka på i sin säng, så då var det bara att kliva upp och byta blöja, suck. Men så fort jag tittar på honom och han ler så smälter jag bara. Vi gick till sängen igen och jag matade honom,så somnade vi om till halv nio, då ville skrutten upp för idag. Vi klev upp och jag duschade medan Alvin satt i babysittern och lekte med Nalle Puh, tiger och I-or som hänger där och dinglar. Han tycker om sin babysitter och sitter gärna där långa stunder. Han har även ett Laban-babygym som han älskar. Tack Gudfar Björn!

Efter att Alvin sovit ca. 45 minuter så ammade jag honom vid 11 och sedan åkte vi på stan. Jag köpte strumpor och två yamaser till lillprinsen. Han har brist på strumpor, alla är för små och samma sak med yamaser. Så det blev åtta par strumpor och två pyjamaser. Pyjamasarna var storlek 74-80 så dom var lite stora men vad gör det, han växer ju i dom sedan ändå.

Efter det så åkte vi till Morbror Robin och Elin. Där fick vi nybakta bullar och mjölk, aldrig fel! Alvin sov i vagnen en stund. Vid halv tre åkte vi hem och förbi Kristians jobb och jag hämtade upp honom. Alvin hade somnat i bilen så vi la honom i vagnen och gick sedan ut på promenad, vi kom hem kvart över fem. Då vaknade Alvin och var jättehungrig. Så jag ammade honom och Kristian gjorde mat, Köttbullar, makaroner och gräddsås. Sedan lekte jag med Alvin på golvet, och jag tror aldrig han har skrattat så mycket som han gjorde då, jag måste verkligen ha sett rolig ut! Vid halv åtta badade Alvin och sedan ammade jag honom för natten, han somnade så sött i sin säng vid åtta.

Så nu blir det fika med älsklingen och lite tv sedan bingen för oss med.

Sköt om er!

Så fort du somnat för natten så sätter jag mig vid datorn och tittar på bilder på dig. Jag kan inte få nog av dig. Jag kan sakna dig om det har gått en två-tre timmar utan att jag har fått sett dig eller hört dig. Jag måste vara konstig? Så fort du vaknar på morgonen så njuter jag av varje sekund jag får med dig, ditt hår, din lukt, ditt leende. Allt med dig är perfekt. När du ligger tätt, tätt intill på morgonen och äter. Det är den bästa stunden på hela dagen. Du ligger så tätt så jag kan känna din bröstkorg höjas och sänkas. Du ligger där och halvsover medan du snuttar på mitt bröst och vickar lite försiktigt på dina små tår. Du är verkligen allt för mig. När du tittar in i mina ögon och jag in i dina, oj, vilken kärlek...


Mammas gullgroda!

3 Mars

Tisdag.

Idag ville Alvin vakna klockan 7 och ha mat. Vi låg kvar i sängen till halv nio ungefär och klev sedan upp. Jag har bara vaknat av honom 1 gång inatt! Helt otroligt! Jag brukar vakna av minsta rörelse. Så det var skönt att få sova lite. Vid halv tio ville Alvin sova en stund till så jag la mig med honom och så somnade vi båda två och sov till 10. Sen åt jag lunch vid elva och ammade Alvin kring tolv och bäddade sedan ner honom i vagnen och tog mig en långpromenad ( 2 och en halv timma! ). Jag var hemma vid kvart i tre. Det var en riktigt skön promenad, tyvärr tog batteriet i telefonen slut så det var lite tråkigt att gå utan radio, men det gick det med.

Sen kom Kristian hem. Och en kompis till mig kom hit och vi spelade nå spel som hon hade med sig. Det var en massa frågor som man skulle svara på om sig själv och sedan skulle alla deltagare gissa vad man hade svarat. Det var riktigt svårt och vi insåg snabbt att en vänskap på 7 år inte gjorde att man visste allt om varandra. Hon åkte hem vid fyra. Sedan var jag med Alvin medan Kristian lagade mat, Potatisbullar och bacon. Det var gott!

Kristian badade Alvin vid kvart över sju och sedan ammade jag honom och han somnade på studs vid kvart över åtta. Trött liten groda vi hade idag.

Nu ska jag borsta tänderna och sen lägga mig tror jag. Eller iaf lägga mig och läsa bok.

Sköt om er!

Här kommer vår dag i bilder:

 
Morgonmys i sängen.

   
Vi har varit glada...
 
...vi har varit ledsna...

...vi har pussats och kramats.



Min största kärlek är du, Per Alvin Emanuel.

Kaos

Alla kommentarer under bilderna blev helt åt fanders då jag bytte design men det får ni stå ut med. Är det något ni undrar över så är det bara att fråga!

Ha en underbar dag!

Alvins första veckor i livet.

För er som inte vet det så föddes vår Alvin med hjärtfel. Så de två första veckorna i hans liv spenderade vi i Göteborg på Drottning Silvias barnsjukhus. Dom var jätteduktiga där nere. De var verkligen traumatiskt för oss alla 3 och vi mådde inte bra. Det värsta var att varje dag åka till sjukhuset och se honom ligga där, nedsövd, utan att röra sig. För mig kunde han lika gärna inte ha levt, så kändes det. Men det var också så underbart när han väl vaknade och tittade på oss och rörde vid oss. Vi satt hos honom nästan dygnet runt. Personalen fick säga åt oss att vi kanske borde gå hem och sova för att orka sitta hos honom nästa dag. Det var det värsta. Att gå ifrån honom för natten. Vi visste ju hela tiden att han hade 110% övervakning hela tiden men det kändes ändå vemodigt.

Men han kämpade på, vår lille hjälte. OCh till sist fick vi åka hem, den 22 Oktober kom vi hem och det var så underbart att bara få vara hemma och ta hand om vår lille skrutt, precis som alla andra. Vi levde livet och njöt av varje sekund! Tills vi kom på en kontroll och det visade sig att hjärtfelet hade kommit tillbaka och vi var tvungna att åka ner till Göteborg igen. Då rasade allt! Men den här gången var operationen inte lika allvarlig men dock lika jobbig.

Så från att nästan mista honom under förlossningen, till att få veta att han har hjärtfel till nu så njuter vi fullt ut av varje dag vi får tillsammans med honom för vi vet inte när vår värld hade tänkt rasa igen. Vår älskling, vårt underbara hjärtebarn!

Att vara mamma till världens bästa Alvin är det bästa som hänt mig.

       
Första mötet med    Efter operation.       Nu har jag blivit av med Några dagar innan vi fick
 mamma.                                                      nästan alla slangar.         åka hem.


        
Innan op. 2              Blodprov.                             Jag fick en rackarns         Efter op.2
                                                                                 snygg 
                                                                                  morgonrock.


  
Trött efter allla                    Äntligen hemma
kontroller dagen efter.     i mammas trygga
                                              famn.


Till Alvin:

Jag ska ta hand om dig så som jag själv aldrig har blivit omhändertagen.
Jag ska älska dig så som jag aldrig har blivit älskad.
Jag ska leka med dig så som jag aldrig har blivit lekt med.
Jag ska krama dig och hålla om dig så som jag aldrig har blivit kramad.
Jag ska uppfostra dig så som jag själv aldrig har blivit uppfostrad.
Jag ska finnas här för dig, nu och för alltid.
Jag ska ge dig allt en mamma kan ge.
Jag ska ge dig allt min mamma aldrig gav mig.



 

Många inlägg på samma dag.

Idag blev det många inlägg på samma dag. Men jag kände att jag hade tid att sitta här en längre stund idag och eftersom att jag inte har skrivit nästan nånting sedan den 8 oktober, då Alvin kom till världen, så kände jag att jag hade mycket att dela med mig av.

Det får ni ha överseende med.

De som läser får läsa men jag skriver mest för min egen skull.

Sköt om er!

Bilder från dopet den 21 december 2008.

Per Alvin Emanuel Nilsson döptes i Backens kyrka den 21 december 2008 klockan 13.00.

        

 
Min snygga karl!               Gudfar Björn, Kristian,
                                             Alvin, Jag och Gudmor
                                             Cecilia.


Det var ett väldigt fint dop med en underbar präst som tyckte sig vara välsignad för att hon fick döpa Alvin som hade redan då varit med om så mycket. Hon var väldigt gullig.


Lite bilder ur arkivet. Titta och njut!

                     




Utan er skulle livet inte vara fulländat, ni är det bästa jag har.


Badkarspojkar 2009!



Dom finaste som finns!  Jag älskar er!

Utmanad av Pernilla.

Allmänt...
Namn: Angelica Elinor Birgitta Jonsson.
Piercingar: Ja.
Tatueringar: Nej.
Längd: 170 cm.
Skostorlek: 38.5
Hårfärg: Brunt med blonda slingor.
Är du kär i någon? Ja!
Önskar du att du bodde någon annanstans? Ja, i ett hus på landet.
Vilket shampoo använder du? Elvital
Vad är du rädd för? Mörker, att förlora min familj
Gillar du att tvätta? Nej, men måste så måste man.
Gillar du Berg-och-Dalbana? Nej.

SENASTE...
Film du hyrde: Det var ett tag sedan jag hyrde film. Kommer faktiskt inte ihåg.
Film du köpte: Det var nog en CSI-box. även om det inte är en film.
Låten du lyssnade på: Kelly Clarkson-cryin´
Låten du hade på hjärnan: cryin´med Aerosmith
Låten du laddade ner: Pink's senaste album.
Personen du ringde: Min bror.
TV-program du tittade på: The mentalist..
Personen du tänkte på: Robin(tänkte på hur det går med hans brödbakande).

FAVORIT...
Mat:
Tacos och grillat på sommaren.
Låt: Hallelujah
Sak att göra: Lyssna på musik!
Sport: Bowling.
Dryck: Bubbelvatten.
Klädplagget: Tunika.
Film: Många!
Bil: Så länge jag har en bil att köra är jag nöjd.

ANTAL...
Gånger du varit kär:
Två.
Gånger ditt hjärta brustit: En.
Hjärtan brustit på grund av dej: En, vad jag vet om.
Gånger ditt namn varit med i tidningen: Många fler än vad jag troligtvis känner till.
Ärr du har på kroppen: 2, vad jag kan se.

SENASTE...
Bok du läste:
Snälla pappa, nej.
Personen du fick mail av: Liberoklubben.
Personen du fick brev av: Mamma.
Personen du fick sms av: Mormor.
Gången hela din familj åt middag tillsammansVarje dag.

ÖVRIGT..
Vad har du gjort idag:
Ammat Alvin, varit på stan, ammat, ätit middag och nu blir det att bada Alvin.
Var det kul: Det är alltid kul att umgås med Alvin. Stan var bra förutom att det var sånt skitväder.
Hur tidigt stiger du upp: Oftast runt 9.
Gillar du att slåss: Nej.
Vad ska du göra ikväll: Natta Alvin och sedan lägga mig och läsa bok.
Är du seriös: Alltid.
Vad är du allergisk mot: Ingenting.
Var har du ont: I magen.
Använder du hårspray: Varje dag.
Kan du stå på händer: Nej.
Favoritserie: Private Practice, The mentalist, One tree hill.

ÖVRIGT MER...
Salt eller socker:
Socker.
Gillar du ketchup: Ja.
Är du glad nu: Ja.
Var du glad igår: Ja.
Vad dansar du till: Allt.
Stockholm är: Sveriges huvudstad.
Göteborg är: en väldigt fin stad.
Kan du sjunga: Alla kan väl sjunga?
Mer värt än guld: Min familj och vänner.
Spaghetti eller makaroner: Spaghetti.
Ett land jag helst vill besöka: Spanien.
Sparar till: Mycket.
Väntar på: Att det ska bli sommar och värme.
Pålägg som gäller: Ost och gurka.
Dagens dryck: Bubbelvatten, såklart!.

2 Mars

Måndag.

Alvin vaknade vid 7 och var hungrig. Så jag ammade honom och vi somnade om till 9. Då klev vi upp. Vid 12 efter att jag ammat Alvin så tog vi bilen och åkte in till stan och träffade min kompis Felicia. Vi gick till apoteket så jag kunde köpa salva till Alvin. Sedan gick vi omkring och pratade mest medan Alvin sov i sin vagn. Vid halv tre skjutsade jag hem Felicia och åkte förbi Kristian på jobbet och hämtade upp honom så han slapp cykla i detta skitväder. Det var mycket uppskattat från hans sida.

Kristian gjorde middag medan jag lekte med Alvin och sedan kom en kollega till Kristian och hälsade på en sväng. Det blir bad för Alvin vid halv åtta sedan amning och sängen för hans del. Vi ska nog gå och lägga oss strax efter Alvin också idag. Är så himla trötta. Kristian går ju ändå upp 04.30 så det är lika bra att lägga sig tidigt.

På söndag är det 5 månader sedan Alvin kom till världen. Det känns som att tiden har blixtrat förbi.
Livet är på topp. Vågen går neråt, och det känns så himla skönt! Den stod still där ett tag, så jag vet inte vad som har hänt nu. Jag gick upp 10kg under graviditeten och har nu nu gått ner 16. De kilon jag gick upp med Alvin var borta efter två veckor. Och det kändes så himla skönt att jag inte hade gått upp något mer än "honom" eller vad man ska säga. Även om Alvin är det bästa som hänt mig så vill jag ju ändå kunna vara nöjd med mig själv. Då mår jag bättre och i och med det så mår han bättre och även Kristian.

En liten sämre del i vårt liv är väl att Kristian nu är uppsagd och går hem i slutet av mars. Men det är sånt vi måste kämpa oss igenom också. Det känns bara så himla surt att gå från att kunna handla praktiskt taget det vi velat till att behöva tänka till lite mer innan varje köp. Men med planering så går allt. Det tar bara sån fruktansvärd tid och energi att fylla i papper och skicka in om och om igen. Förhoppningsvis så får han ett nytt jobb så snart som möjligt.

Var på BVC idag och vår lille skrutt väger 7945kg och är 66cm lång. Ingen tvekan om att han får i sig tillräckligt! Mammas älskling! Så himla fin!



Sköt om er!


1 Mars

Söndag.

Var några dagar sedan jag skrev här nu såg jag, det har varit lite annat att göra helt enkelt.

Helgen har varit bra men kort( som vanligt).

Fredagen bestod av städning och bakning. Vi bakade matbröd så nu har vi hela frysen full. Det tog sin lilla tid, ungefär hela dagen, men nu är det gjort. Och städningen är gjord. Det känns så skönt! På fredag kväll hade vi en vän på middag, det var mycket trevligt. Vi åt taco´s och såg på Disaster-movie, den sämsta film jag någonsin sett tror jag. Det var helt värdelös. Vår vän somnade dock i soffan efter halva filmen så vi vet ju vad han tyckte den. Men han sa att vi skulle ta det som en positiv sak, han känner sig så trygg med oss det var därför han somnade. Eller så tror jag, att det var för att han hade jobbat en hel dag, plus att det var en skitdålig film. Jag frågade Kristian om jag kunde få sova i ett annat rum i helgen bara så att jag skulle få sova, jag vaknar ju av minsta rörelse Alvin gör nästa, och det gick han självklart med på. Så jag sov i gästrummet, och det var så skönt.  Avin somnade vid halv nio och sov hela natten till klockan åtta dagen efter. Utan att vela amma! Kors i taket sa vi då. Jag däremot vaknade av sprängande bröst och börjar till mjölkstockning, ingen höjdare. Men så fort Alvin ville äta så gick det över. Naturligtvis så ska han sova en hel natt då inte jag är i rummet. Typiskt!


Lördag.
Jag klev upp då jag hörde Alvin låg och gnydde inne i sovrummet och la mig bredvid Kristian och tog Alvin med mig, så ammade jag honom tills vi sov en stund till. Det var så mysigt. Vi klev upp runt halv tio.  Vid halv tolv ungefär så väckte jag Kristian, jag tyckte han skulle få sova en stund till. Efter att han gjort sig iordning så åkte vi och hälsade på mormor och morbror Noel. Det var mycket uppskattat. Linda gjorde slingor i håret på mig så nu är jag inte riktig brunett längre. Men det kändes skönt att få bort den där rackarns utväxten, den var inte snygg kan jag tala om!  Men nu är det gjort och jag är supernöjd. Vi fikade bullar och hembakt bröd som vi hade tagit med oss. Vi åkte hem kring halv sex. Kom hem och gjorde middag, resterna från taco´sen. Efter det så badade vi Alvin vid halv åtta, och han somnade vid bröstet vid kvart över. Och sov, naturligtvis, hela natten inatt igen! Enda till halv nio. Vi såg på Patrik 1,5 innan vi gick till sängs. Det var en ganska så bra film tyckte jag. Sedan så la sig Kristian inne hos mig i gästrummet och myste en stund innan han gick in till sängen och sussade.

Och slutligen söndag. Idag så klev vi alla upp vid 9. Började baka kanel och vaniljbullar. Det blev riktigt goda bullar. Efter att jag ammat Alvin vid halv tolv så tog vi oss en promenad till ICA, där köpte vi ingredienser till dumlekakor som jag bakade då vi kom hem. På eftermiddagen kring 3 så fick vi besök av Oskar, Kristians kusin. Han kom förbi för att se Alvin, som han aldrig har sett. Han kunde inte komma på dopet så han fick inte se honom då heller. Sen vid halv fyra så kom, Pappa, Linda, Noel, Robin och Elin hit och fikade bullar och saft. Det var riktigt trevligt! Så det blev inte middag förrän vid halv åtta, dålig tid men hungriga var vi. Det blev Chicken A la King, och det var supergott. Så nu sitter jag här efter att ha badat och nattat Alvin.

Nu ska jag ta och göra min man sällskap medan han diskar sedan ska vi tända lite ljus och sätta oss i soffan och läsa varsin bok innan vi gör natt.

Hoppas er helg har varit lika mysig som min.

Familjen är det bästa jag har! Finns inget bättre.

Sköt om er!




RSS 2.0