Du <3








Mitt älskade älskade hjärta. Det känns som att det var längesedan jag tillägnade ett inlägg åt dig. Även om varje dags inlägg är till dig.

Jag älskar dig. Du är min sol i dagsljuset, min stjärna som lyser starkast om natten. Du är så vacker.

100130

Igår hade vi inskolningssamtal på dagis. Vi satt och pratade i 2 timmar! Galet. Men hon hade bara positivt att säga om vår lilleman. Alvins fröken Berith tycker att han är social, visar tillit till både personal och kompisar. Han är nyfiken och trygg i sig själv. Han är duktig på att uttrycka sig och visar tydligt vad han vill och vad han tycker om olika situatuíoner. Han är en god förebild för de andra barnen. I och med att vi har ett litet matvrak till barn så blir det så att alla barn runt hans bord äter och smakar maten just för att han gör det. Dom säger det: Om Alvin kan äta det och han är så liten så kan ju jag smaka jag med! ( de runt hans bord är 3 år). Det värmer verkligen i hjärtat av att veta att alla barn på förskolan tycker om Alvin, tar med honom i lekar och undrar vart han är då han inte är där. Det finns ett barn där som verkligen har tagit till sig Alvin nära. Han är med Alvin hela dagarna då Alvin är där. Oj, man blir så himla glad att vårt lilla hjärtat verkligen påverkar! <3

Berith tyckte även att vi var kloka föräldrar och att vi hade en väldigt sund syn på hur dagis ska komplettera livet hemma. Det känns bra att få höra att man är bra föräldrar.

Efter samtalet tog vi med oss Alvin hem eftersom att det bara var en timma kvar tills han ändå skulle hem. Kändes onödigt att gå hem och sedan tillbaka och hämta honom även om det bara tar 2 minuter att gå dit. Så vi åt lunch tillsammans och sedan somnade Alvin. Han sov till halv två ungefär.

Elin och Robin kom över och åt middag med oss. Vi provade min vitchokladcheesecake med bär till efterrätt. Gott som attans var det! Men det behövdes inte nån stor bit direkt innan det blev för mycket. Alvin somnade vid 19.15.

Vi såg på Let´s Dance och premiären av Solsidan. Vet inte riktigt vad jag tyckte om det. Den var rolig på sina ställen men jag hoppas på att det blir bättre och bättre.


Idag klev vi alla upp kring 08. Efter det att vi ätit frukost tänkte vi bege oss ut till Ersmark. Men bilen startade inte. Vet inte vad det är för fel på den, den har ett eget liv tror jag. Robin och Kristian skulle iaf ge den lite hjärt-och lungräddning då dom var färdiga med sitt ikväll.

Vi gick då in och åt lunch istället. Fiskbullar med potatis är Alvins absoluta favorit, det går i honom hur mycket som helst! Och det är väl bra att han har fisk som älsklingsrätt :D

Alvin somnade iaf vid 12 och sov till halv tre! Det var bra både för honom och för oss. Han vaknade pigg och utvilad och vi fick flyttstäda förrådet. Så nu är nästan allt packat i lägenheten som hör skåp och lådor till. Känns riktigt skönt att inte ta allt sista veckan. För även om det inte ser mycket ut så tar det tid att packa ner i lådor, packa rätt och märka allt. Vi har några få skåp kvar här i lägenheten men sedan är det praktiskt taget bara möbler kvar. Vi har tagit bort allt vi inte behöver just nu, men lägenheten ser ut som den brukar. Vill inte ta bort allt för mycket så här långt innan så Alvin inte känner sig hemma.

Robin och Steven kom hit vid 16 och vi åt middag tillsammans. Det blev tacopaj. Det blev så mycket köttfärs över sedan tacosen igår så vi använde upp det på en tacopaj, smidigt.

Kristian och Robin åkte iväg efter middag och skulle hjälpa min pappa med att städa ur ett förråd. Så jag och Alvin har varit själva nu på kvällskvisten. Vi har diskat tillsammans och dammsugat, han tycker verkligen det är jättekul!

Han fick i sig lite kvällsfika och nu sover han sedan en halvtimma tillbaka. Hade lite svårt att somna, beror nog på att han inte var sådär jättetrött med tanke på hur länge han sov idag på dagen.

Jag ska bara sitta här i min lugna vrå och lyssna lite på musik och måla naglarna. Kristian kommer nog hem på en stund.


Passa dig! ;)


Vitchokladcheesecake med bär, mumma!


Alvin bygger lego <3


En sak i ena handen , en i den andra och såklart en i munnen! That´s the
Alvinstyle!


Finaste Alvin <3


Jag ryms! :D


Vi tittar på bilar :)


Tänk då man var så liten att man rymdes ståendes i ett fönster,det var tider det ;)



Inskolningssamtal

Jag tror jag skriver om inskolningssamtalet ikväll. Kommentaren jag fick nyss fick all luft att gå ur mig...

Hur kan du tro något sånt om min Kristian? Och hur kan man yttra sig om saker man inte vet nånting om och dessutom anonymt?!

Jag är både arg och ledsen.

Till Anonym 100129

Du som var anonym och kommenterade idag klockan 11:17.

När vi läste det du skrev blev vi väldigt upprörda. Vem är du som inte kan ställa en fråga och stå för den? Du måste vara nån som känner oss, för det kändes som att du formulerat frågan väldigt personligt. Och vad baserar du dina fakta på då du skriver sådär? Du måste ha hört eller sett nånting som gjort att du ens frågade.

Svaret på frågan får du då du ställer frågan personligen till oss och inte kommenterar anonymt om sådana viktiga saker.


Sover.


Min sovande skrutt  <3

100128

Jag vaknade imorse av att Alvin sitter emellan oss i sängen och pratar och smeker på mig. Klockan var 08. Jag var så slut efter en natts hostande så Kristian klev upp med lilleman. Alvin hade dock inte varit på så bra humör på förmiddagen, han blev iaf gladare då jag klev upp, vid halv elva. Medan lilleman sov myste jag och min älsking på bara. Vi såg lite Chuck och bara kramades. Halv två ville Alvin upp, då blev det mellanmål och bus. Vid halv tre bestämde vi oss för att trotsa vädret och gå ut. Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder! :D

Vi var ute i ungefär en timma. Det var mycket skönt och det kändes inte så kallt som termometern stod på, 17 minus. Vi hann jaga traktorer, djupdyka i snön och skotta fram bilen.

Det blev korv och makaroner till middag, inte min favorit direkt men det gick ner. Huvudsaken är att Alvin äter.

Efter middag badade Alvin. Han skvätte ner heela pappa!

Jag åkte iväg och veckohandlade och hälsade på bror min på Statoil. Då jag kom hem satt Alvin och Kristian och åt kvällsfika. Jag la honom strax efter det och han somnade på en gång.

Nu har vi hunnit diska undan och slänga i en maskin tvätt.

Sedan blir det nog några avsnitt av Private Practice innan sängen kallar. Inskolningssamtal imorgon.


Jag känner ett sorts lugn inom mig. Jag vet inte om det är för att jag vet att vi snart slipper den här skiten. Och ja, jag kallar den skiten, för nu vet jag att vi kan få det så mycket bättre. Vi har bara varit rädd för att ta steget härifrån. Jag hoppas att detta lugn följer med mig och stannar kvar även då vi flyttat.


Min ängel <3


Läser "Hemliga dassboken" :P


Ute i friska luften!





100127

ALL tvätt blev vikt igår. Hjälps man åt går det snabbt. Vi såg på House medan vi vek tvätten så tiden gick snabbt.

Vi somnade väl kring 23.30... allt innan tolv för oss är tidigt, tyvärr.

Kristian sov i gästsängen inatt, han ville inte väcka Alvin med väckarklockan då den stod på halv sju. Han har varit på utbildning hela dagen. Jag vaknade av att Alvin kom och smekte mig på kinden i morse, då var klockan kvart i åtta och klockan skulle precis ringa. Söta skrutten min!

Jag lämnade Alvin på dagis vid halv nio. Vädret var inte så farligt då. Men sedan då jag skulle hämta honom tänkte jag att jag hämtar honom lite tidigare då jag hade lite alvinabstinens :)  . Det blev verkligen att bädda in honom långt ner i vagnen då vi skulle gå hem,  så han inte skulle blåsa bort :P

Då vi kom hem somnade han. Han sov till halv två. Under den tiden hann jag både städa undan och diska. Då han vaknat åt vi mellanmål och sedan blev det en massa mys här hemma. Vill inte åka nånstans i detta väder precis, och det är inte så kul att vara ute.

Bror kom på middag samtidigt som Kristian kom hem. Det blev pannkaka.

Vi badade efter middag, läänge! :D

Alvin fick sitt kvällsfika vid kvart i sju sedan la vi oss och läste bok och sjöng lite. Han somnade kring kvart över sju. Han var så trött. Han kommer måsta lägga sig 19 nu då han börjat dagis. Han får aldrig sova ut på morgnarna de dagar han ska till dagis och då blir han så trött hela dagarna. Så vi provar och ser om han är gladare om han får lägga sig tidigare och sova tills han vaknar.

Nu ska jag och min älskling bara mysa! Det känns som att det var länge sedan vi satt och bara myste i soffan utan att ha något speciellt att prata om eller göra.


<3


Äter hårdsmörgås, det knastrar bra och är jättegott tycker Alvin :)


Rynkar näsan åt smörgåsen :P


Äter banan, mums! <3


Vi lekte med vatten idag.


Vill vara med då mamma steker pannkakor.


Lite lek innan sängen.


Jag och min gos <3 <3


Håller fast mammas näsa så hon inte tappar den :P


Pappa och Alvin funderar.


Vi 3.


Pappakärlek <3


Det är bra att mamma och pappa packat ner lite saker, då kan jag ha detta skåp
som koja! :D


Alvin försökte stänga in pappa också, det gick dock inte så bra. :P




Min "tung" klump <3

Vikt: 11 540 gram
Längd: 84 cm


Älskar dig villkorslöst <3

100126

Inatt sov jag i soffan, Kristian ville inte ha mig hostandes i hans öra hela natten. :P Alvin och Kristian kom och väckte mig vid 09. Alvin hade dock vaknat kring 06 och varit svår att få att somna om igen, men vi vet att sover han inte till, iaf 08, så kommer han inte orka med dagen. Han somnade om iaf till 09. Hela förmiddagen myste vi på. Alvin har inte varit på sitt bästaste humör idag, vet inte varför. Vi antog att det var för att han varit trött och täntke att vi lägger honom lite tidigare under lunchvilan. Han somnade dock ändå tolv och vaknade kvart i ett! Så det har inte varit mycket sömn för lilleman idag.

Efter det att han fått mellanmål gick vi förbi media markt först. Hämtade ut vårt presentkort på 1500:- som vi fick som kompensation för all skit vi fått stått ut med. Kändes ändå bra att vi fick något:D Så det lönar sig att stå på sig!

Efter det gick vi till ICA för att köpa mjölk och tänkte att Alvin kanske kunde sova lite så han orkade hela kvällen, men han låg hela vägen till ICA (25 minuter) och bara pratade med sig själv i vagnen. Så trött var han då inte. Men han vilade ju en stund iaf :P

Vi kom hem kring middagstid så vi slängde ihop lite kycklingwok. Efter middag blev det bad för lilleman. Nu sover han.

Vi ska ta oss an berget av tvätt. Det är vad vi gör ikväll, kommer inte hinna något annat :P

Alvin har börjat att säga: Åh! åt allt han ser :P Det är rätt gulligt ;)


Vår resa till Holland.

När man ska ha barn, är det som att planera en sagolik semesterresa till Italien. Du köper en massa resehandböcker och gör underbara planer. Colosseum, Michelangelo, lutande tornet i Pisa, gondolerna i Venedig. Du lär dig konversera på italienska. Allt är mycket spännande.

Efter månader av spänd och otålig förväntan, kommer så slutligen dagen D.

Du packar dina väskor och reser iväg. Åtskilliga timmar senare, landar planet. Flygvärdinnan kommer och säger: ”Välkommen till Holland.”

”Holland!”, halvropar du. Vad menar du med Holland? Jag har beställt en resa till Italien! Jag ska vara i Italien! Hela mitt liv har jag drömt om att resa till Italien!

Men det har blivit en förväxling i flygrutten. De har landat i Holland och där måste du stanna.

En viktig sak att komma ihåg är att de inte har tagit dig till en hemsk, vidrig, oanständig plats, full av farsot, svält och sjukdom.

Nej, det är bara en annorlunda plats. Så Du måste gå ut och köpa nya resehandböcker. Och du måste lära dig ett helt nytt språk. Och du möter en helt ny grupp av människor som du aldrig har mött tidigare.

Det är som sagt en annorlunda plats. Det är långsammare takt här än i Italien, mindre glamoröst. Men efter att ha varit här ett tag och du har hämtat andan och sett dig omkring så börjar du lägga märke till att Holland har väderkvarnar. Holland har tulpaner och Holland har till och med Rembrandt.

Men alla du känner är upptagna med att resa till och från Italien, och de skryter om hur underbar deras tid i Italien har varit.

Och då och då så säger du till dig själv: ”Ja, det var dit jag skulle, det var vad jag hade planerat.”

Men om du ödslar ditt liv med att sörja över det faktum att du inte kom till Italien, så blir du aldrig fri att uppskatta och njuta av det riktigt speciella, verkligt underbara med Holland.

 


 



100125

Inatt vaknade jag vid 03 och kunde inte somna om pga min hosta. Så jag tog täcke och kudde och la mig i soffan så iaf Alvin och Kristian fick sova ut. Somnade om, sittandes, och vaknade av klockan 07.30. Väntade mig att Alvin och Kristian skulle vara vaken då Alvin somnade 19.15 igår, men icket. Så jag gick upp, gjorde iordning frukost och väckte sedan Kristian varpå Alvin också ville upp. Kristian gick med Alvin till dagis. Vid halv tolv hämtades lilleman för att han skulle få sova sin stund iom att vi skulle vara på barnhjärtmottagningen kvart i två. Alvin vaknade dock klockan 13, så det blev inte så bråttom.

Vi var klara på barnhjärtmottagningen 15, allt såg okej ut. Alltså oförändrat, varken till det bättre eller sämre. Hade varit goda nyheter om allt hade sett bra ut, men det är skönt att det inte behövs göras något åt just nu iaf. Vi ska tillbaka om ett halvår igen och då hoppas vi på bra nyheter.

Då vi var klara åkte vi och hälsade på Morbror Robin och Steven. Vi fick även middag där, det var mysigt!! :)

Vi åkte hem vid halv sex och då blev det kvällsrutiner för lilleman. Han badade länge och sedan blev det kvällsfika. Jag la honom vid halv åtta. Vi läste bok och myste på. Sedan sjöng jag för honom. Sedan lämnade jag rummet. Då Kristian skulle gå ner till tvättstugan igen så ser han hur något rör sig i hallen, då har den lilla skitungen klivit ur sängen och kom gåendes till oss :P Han såg då så nöjd ut så ;) Men gick tillbaka med honom till sin säng och sedan somnade han på nån minut. Tyckte bara det var såå mysigt att han verkligen kan komma om han vill :)

Kristian är i tvättstugan och jag ska städa upp det sista. Har suttit i telefon hela kvällen känns det som, men det var mycket givande och trevliga samtal. Jag tycker man borde ta sig mer tid till att prata i telefon:)


100124

Jag somnade kring halv ett, tror jag :S Alvin vaknade första gången vid 22, Kristian fick honom att somna om. Sedan vaknade han igen vid 02 och var otröstlig. Han ville inte ha vatten, han ville inte ligga eller sitta. Han bara grät. Till slut somnade han i min famn halvsittandes. Jag somnade också om och sedan vaknade lilleman igen vid 03. Samma visa denna gång. Då tänkte jag att han hade ont, tänder kanske. Och sedan kändes han lite varm. Så han fick alvedon och sedan somnade han om. Kristian bäddade åt mig i gästsängen för att han tyckte att min hosta störde (it´s back!). Så jag somnade rätt omgående. Alvin hade sovit med Kristian hela natten men sovit oroligt. Vet inte vad det var med honom men synd om honom var det!

Kristian lät dock mig sova ut. Jag vaknade halv tolv och då hade pojkarna tagit sig en promenad till pulkbacken :)

Dom kom hem kring tolv då Alvin skulle sova. Medan Alvin sov började vi packa ur datarummet som vi, fram tills flytt, ska använda som förråd till alla kartonger. Så det är helt urplockat nu. Har hunnit packa lite grann.

Kristian och Alvin är och handlar. Så jag ska försöka få nån ordning på röran i vardagsrummet :P Man har rätt mycket saker man inte tänker på att man har :P



100123

Alvin sov ändå till halv två. Trött kille. Kristian klev upp kring 14. Han var så glad och pigg då han vaknade och tackade mig tusen gånger om :)

Jag och Alvin var precis påväg ut då Kristian klev upp, så vi gick ut och Kristian gjorde sig färdig. Vi gick en liten promenad, slängde soporna och sopade av bilen. Då vi kom in ringde pappa/morfar och vi bestämde att vi skulle åka dit och träffa dom. Så vi åkte först förbi ÖB och sedan vidare till Ersmark. Det blev mycket bus och god mat.

Vi åkte hem kring halv åtta. Alvin somnade förstås i bilen men vaknade då vi skulle bära upp honom till lägenheten. Men Kristian la honom bara i sängen och sedan lång han där och snuttade på sina öron och myste på själv. Vi var in några gånger för att se om han somnat, men han låg säkert en 20 minuter och bara myste, helt tyst.

Kristian och jag såg klart på Robinson (första gången vi såg det...) och nu är min älskling och hälsar på bror min på Statoil. Brorsan hade tråkigt så då åkte Kristian dit och höll honom sällskap en stund :)

Han skulle komma hem på en stund. Jag sitter och ser Boggie night(s).


På måndag ska vi till hjärtdoktorn och kolla Alvins hjärta. Jag har lite ont i magen, men han verkar pigg och glad så jag hoppas på att det inte är något fel. Men sist då det hade växt tillbaka, så märktes det inte heller på honom... Mitt lilla hjärta... Jag har inte tänkt på att han har kvar sitt hjärtfel, han är ju bara Alvin. Min fina pojke. Men egentligen är han inte riktig hel än.Men han är ju så perfekt? Det borde väl synas om han är trasig?

Jag vet att jag svamlar, men jag måste få skriva det som dyker upp i mitt huvud. Jag tycker vi har haft nog med motgångar.








Flytt

Jag kan inte fatta att vi ska flytta. Det har som inte gått in ännu. Vi ska flytta från denna lägenhet som vi alltid bott i, känns det som. Det är både spännande och jobbigt. Vill bara att allt ska vara klart och att vi ska bo där. Idag ska vi försöka ragga till oss några flyttkartonger så vi kan börja redan nu. Det kommer ta sin lilla tid då vi inte vill packa då Alvin är vaken och hemma. Så vi ska börja redan nu även om det är två månader kvar.

Längtar verkligen. Slippa den här skiten. Även om vi har en fin lägenhet så mår jag inte bra av att bo här. Det är långt ifrån stan, det känns hela tiden som att det aldrig blir rent här, hur mycket jag än städar känns det skitit. Det tror jag beror på att Kristian och hans kompisar hade det här som ungkarlslya innan jag flyttade in och att jag får den känslan jag hade då, nu.

Nej, nu ska vi flytta till ett hem alla tre. Ett hem där ingen av oss bott tidigare. Det känns som en ny start. Och att det är så mycket större gör att jag nog inte kommer känna den här känslan av att det är skitit och stökigt jämt.


100123

Igår var det dagis för lilleman. Jag hade ställt klockan på 07.30. Vaknade 08.20 av att Alvin sitter i sängen och pratar! Jag måste ha stängt av klockan istället för att trycka på snooze. Vi ringde dagis och sa att vi skulle bli sena. Vi kom till dagis vid 09. Det blev dock inget inskolningssamtal då det blev för sent för dom. Så det blir nästa fredag istället :D

Kristian hämtade Alvin på dagis och då dom kom hem gick jag och la mig, var såå trött! Jag vaknade vid 14 av att en nyvaken Alvin pussade på mig. Det var skönt med lite sömn. Tack älskling.

Alvin fick sig mellanmål sedan vart det lek för fulla muggar. Robin och Elin kom hit kring 16 och då började vi laga mat. Alvin hjälpte till, men det mesta hamnade i munnen ;)

Efter middagen lekte Alvin för fullt med Steven, det är så kul att dom går ihop. Vid 19 fick Alvin kvällsfika sedan var det dags för sängen. Kristian och Robin hade vid den här tiden åkte iväg till Media Markt och lämnat tillbaka Robins dator som han köpte i förrgår. Fel på den med, så, HANDLA INTE PÅ MEDIA MARKT! Det är bara skitgrejer och dålig service. Det är den uppfattningen vi har av dom iaf.

Jag och Elin la Alvin. Elin ville vara med och se hur det gick till då jag la Alvin. Det är så mysigt att hon verkligen vill lära sig! Hon är så söt! Alvin hade lite svårt att komma till ro, pratade lite längre än vad han brukar, men han låg still hela tiden och snuttade på sina öron. GUllungen! Vi satt där i ca.10 minuter, sedan sov han.

Efter det att lilleman somnat satte jag och Elin oss i soffan för att se Let´s  dance. Vi pratade mest och hängde inte riktigt med i svängarna på tvn, men det gjorde inget. Vi vek även tvätt samtidigt, tack älskade Elin för hjälpen, det uppskattades verkligen!

Vid kvart i tio fick Robin för sig att vi skulle se "Sommaren med Göran", så han och Johan( som kom vid 20) åkte iväg till Statoil och hyrde den. Medan dom var borta gick jag och Elin på en promenad med Steven. Vi var ute och gick i ca. 1 timma. Det var jättemysigt att gå med henne. :)

Vi började se filmen vid 23. Den var faktiskt rolig på sina ställen! :) Robin, Elin och Johan åkte hem vid 01. Jag och Kristian satte oss i soffan igen och naturligtvis fastande vi framför "Glee", så himla roligt serie! Så vi kom väl i säng kring 02.30. Trodde jag skulle vara skittrött idag, men icket, inte än iaf.

Idag vaknade Alvin 09.10! Förstår inte, trodde han skulle sova i ca 12 timmar som han brukar och vakna där vid halv åtta, men icket. Skönt för mig då jag ändå behövde lite sovmorgon.

Jag och Alvin har byggt torn och lego hela morgonen, han ville inte göra något annat :P

Vid elva blev det lunch och nu sover han. Tog ett litet tag innan han somnade, nte så konstigt med tanke på hur många timmar han sovit inatt, så han låg och pratade för sig själv ett tag innan han somnade. Han kommer nog inte sova så länge dock.

Kristian sover fortfarande, tänkte att han skulle få sovmorgon idag, får se när han vaknar.


Min trollunge.


Min älskade Alvin med älskade Shake, söta är dom! <3


Står och pratar med Steven  :D


Sitter och läser bok <3

Precis såhär är det.

Calle Schulman. Foto: Stefan Forsell

Tystnaden kring missfall är farlig

Fakta

CALLE SCHULMAN,
29, är producent på Metronome Digital Media. Han glädjer sig just nu åt att AIK tog SM-guld i fotboll i går.

 

För några dagar sen fick jag och min tjej missfall. Jag vill skriva om det och min tjej är okej med det. Med missfallet följde nämligen en stor mängd känslor som jag antar att alla som är med om samma sak känner - misslyckande, orättvisa och skam.
Lika unika som nyblivna föräldrar känner sig - lika unika känner sig föräldrar till ett barn som blivit fel. Lika unikt misslyckade. Jag har funderat mycket på var den där skammen kommer ifrån. Och kommit fram till att fröet till den såddes i samma ögonblick som vi fick vetskap om graviditeten.
När jag fick veta att jag skulle bli pappa bubblade känslorna i mig. Jag var stissig och glad och vetgirig. Jag kastade mig över varenda rad från vårdguider och bli-föräldrar-sajter. Jag ville skrika ut min lycka över hela världen.
Men bland det första jag fick veta var att jag och min tjej skulle vänta minst tolv hela veckor innan vi skulle berätta nyheten. Efter elva veckors graviditet, står det i den av mödravården utgivna litteraturen, "kanske man vill berätta för de allra närmaste". De allra närmaste? Varför är det så? Varför ska man inte berätta en så glad nyhet för alla man känner, så fort man får veta? Varifrån kommer traditionen att hålla tyst?

Jag tror att det där hyschandet är den största orsaken till att man känner sig så förbannat misslyckad när man väl får missfall. För de allra flesta missfall som sker vet bara mamman och pappan om. De har ju blivit ihärdigt itutade att de ska vara tysta och inte säga ett ord innan tre månader har gått. Och om det går snett står de där helt ensamma med sorgen och skammen och oviljan att berätta. Jag tycker att det är orättvist att de ska behöva bära den bördan själva.
Det är fullkomligt vidrigt att få missfall. Men någonstans i ryggraden tror jag att vi människor är förberedda på att det kan hända. För den egentliga sorgen och besvikelsen är inte en bråkdel så stor som den sociala stressen inför att inte vara lika lyckad som alla andra.

Jag har pluggat en del, och vet exakt hur vanligt det är med missfall. Av alla graviditeter som står under mödra- vårdens uppsikt leder ungefär 20 procent till missfall. Men en stor del av missfallen sker utan inblandning från någon.
Den totala andelen graviditeter som resulterar i missfall är över 50 procent. Det är alltså ganska vanligt. Och vanliga saker är naturliga. Så varför inte tala högt om det? Vem har satt alla regler? Vem är det som hyschar oss?
Mödravården är en klubb som bara de med lyckad graviditet får vara med i. Så fort man bryter mönstret förs man vänligt men bestämt åt sidan och lämnas med en skam som säger "Det är fel på mig". Det är så. Oro viftas bort och allt är så naturligt och rätt och man får övertala dem om att något är fel om man har det på känn. En bister skata på Södersjukhuset sa till mig och min tjej när vi kom in till gynakuten: "Du. Vi borde ha ett ultraljud stående här i vestibulen för alla mammor som kommer hit vid minsta lilla oro". Med just de orden. Sen undersöktes min tjej. Och det var fel med fostret dagen innan tolfte veckans slut. Och nu sitter vi här.


Katrin Zytomierska. Foto: Andreas L Eriksson

Min forna svägerska Katrin Zytomierska har en av Sveriges största bloggar. Hon ska bli mamma samma datum som jag skulle ha blivit pappa. Och skriver i sin blogg: "Det finns ju fan inget lättare än att skaffa barn. Men det är som allt annat. Det har med personlighet och inställning att göra. Samma med missfall."
Jag blir så oerhört ledsen när jag läser det. Inte arg. Bara ledsen. För hon fortsätter bygga bilden av att bara misslyckade personer får missfall. Odlar utanförskapet för såna som mig och min tjej.

Att få missfall är inte så farligt egentligen. Och jag tycker att vi ska sluta viska och vara hemliga med det. För hur vidrigt det än är blir det ännu värre att bära det ensam.
Vi är extremt många som är med om samma sak. Låt oss prata öppet om det. Låt oss skita i de tolv veckorna och ta glädjen när den kommer och sorgen när den kommer.
För en sak vet jag: tar man ut glädjen i förskott får man i alla fall vara glad en gång.


CALLE SCHULMAN


Tack älskade Jacquline, för att du hittade denna artikel. Den fick mig att faktiskt inse, just nu, att det inte är något fel på mig och på det jag gör. Att jag inte hade kunnat styra över det som hänt. Jag älskar dig och du vet verkligen hur jag fungerar.


Alvin dansar <3


Alvin och pappa skakar loss sina små rumpor :D <3

Alvin <3


Alvin kör bil.

011021

Alvin ville upp runt 08. Så vi klev upp hela familjen även om jag var seg som tusan. Vi åt frukost tillsammans och bara myste. Efter frukost stängde Kristian in sig på kontoret för att söka en massa jobb. Och det gick över förväntan! :D

Alvin och jag åt lunch och sedan somnade han bums i vagnen. Shake kom hit kring halv ett. Alvin sov till halv två. Sedan åt vi mellanmål och sedan busade Alvin med Steven och Robin som också hunnit komma förbi. Kristian och Robin gick iväg till Media Markt för att Robin skulle köpa dator. Dom kom hem med en dator rikare och förhoppningsvis avdrag på priset på vår dator pga all skit dom satt oss i.

Då dom kommit hem åkte jag och Shake på ICA Maxi och handlade lite, det var mysigt att få vara själv med Shake.
Jag kom hem lagom till middag som mina älsklingspojkar gjort. Vi åt, och sedan var det baddags för vår skrutt. Medan Kristian badade Alvin diskade jag undan middagen.

Då Alvin badat färdigt tog jag över för smörjning och påklädning av pyjamas medan Kristian gick till tvättstugan. Alvin somnade vid halv åtta efter lite bokläsning och sång.

Nu sitter jag och min älskling och bara myser.

Imorgon är det dagis för vår kille och även inskolningssamtal. Till middag får vi Robin och Elin som middagsgäster! Längtar! <3







<3



Everything I do, I do it for you


100120

Jag hade ställt klockan på 07.45. Alvin satt och pratade i sin säng vid 06.45. Jag tog då honom till vår säng och vi somnade om båda två, till klockan 08. Då blev det bråttom till dagis. Men vi hann. Kristian gick och lämnade honom medan jag sökte jobb här hemma. Jag har sökt en massa jobb idag och hoppas på att någon vill nappa på min ansökan. Kristian gick och hämtade Alvin runt 12. Dom hade precis lagt honom och allt hade gått bra idag med. :)

Alvin sov till halv tre!! Trött kille. Det tar på krafterna att leka:) Under tiden han sov hann vi städa upp hela lägenheten och duscha båda två.

I eftermiddag har vi bara myst på. Lekt och busat en massa.

Till middag blev det köttbullar, potatis, sås och grönsaker. Gott!

Alvin somnade precis. Så jag och älsklingen ska sätta oss vi köksbordet och prata om allt som komma skall. Spännande nu!!! :D :D


Gofisen!


Mina finaste hjärtan <3 <3


Alvin kör runt med bilen och låter * bruuuum bruuum*. han är så sööt!!

Grattis på din dag mamma.



100119

Jag vaknade strax innan klockan ringde imorse av att Alvin pratade i sin säng, då var klockan halv sju och jag vet att han aldrig hade kunnat sovit färdigt då. Så jag gick upp, hämtade honom och la honom i sängen med K. Sedan gjorde jag mig iordning för  jobbet. Åkte halv åtta. Kristian smsade tio över 9 och sa att dom nyss vaknat, så jag hade rätt, han hade inte sovit färdigt :)

Dom har haft en mysig dag mina pojkar <3

Jag slutade jobbet kvart i fyra. Kom hem kring kvart över fyra. Möttes av en skrattandes Alvin och en massa pussar och kramar <3

Sedan blev det middag, kycklingklubbor, sås och ris. Alvin åt såklart mycket mycket!

Efter middagen har vi vikt lakan och Alvin tycker det är så kul att sitta under dom då man ska vika :D Vi har även dammsugat, Alvin med :P Han är så söt då han vill hjälpa till.

Nu ikväll badade jag och Alvin tillsammans och Kristian diskade. Kristian gav Alvin kvällsfika medan jag vek lite mer tvätt... jag kan lova att vår tvätthög var STOR! Och jag orkar inte ta tag i allt hela tiden. Det får ta den tid det tar.

Jag la Alvin. Vet inte vad det var med honom men han blev jättearg då jag la ner honom och hade som svårt att komma till ro. Men nu sover han då gott, vaknat två gånger men somnat om lika fort.


Imorgon gäller det! Allt kommer bli så jävla bra alltså! Imorgon kommer Mister mystisk och ger oss, förhoppningsvis, en positiv dom.


100119

Jag vaknade strax innan klockan ringde imorse av att Alvin pratade i sin säng, då var klockan halv sju och jag vet att han aldrig hade kunnat sovit färdigt då. Så jag gick upp, hämtade honom och la honom i sängen med K. Sedan gjorde jag mig iordning för  jobbet. Åkte halv åtta. Kristian smsade tio över 9 och sa att dom nyss vaknat, så jag hade rätt, han hade inte sovit färdigt :)

Dom har haft en mysig dag mina pojkar <3

Jag slutade jobbet kvart i fyra. Kom hem kring kvart över fyra. Möttes av en skrattandes Alvin och en massa pussar och kramar <3

Sedan blev det middag, kycklingklubbor, sås och ris. Alvin åt såklart mycket mycket!

Efter middagen har vi vikt lakan och Alvin tycker det är så kul att sitta under dom då man ska vika :D Vi har även dammsugat, Alvin med :P Han är så söt då han vill hjälpa till.

Nu ikväll badade jag och Alvin tillsammans och Kristian diskade. Kristian gav Alvin kvällsfika medan jag vek lite mer tvätt... jag kan lova att vår tvätthög var STOR! Och jag orkar inte ta tag i allt hela tiden. Det får ta den tid det tar.

Jag la Alvin. Vet inte vad det var med honom men han blev jättearg då jag la ner honom och hade som svårt att komma till ro. Men nu sover han då gott, vaknat två gånger men somnat om lika fort.


Imorgon gäller det! Allt kommer bli så jävla bra alltså! Imorgon kommer Mister mystisk och ger oss, förhoppningsvis, en positiv dom.


Bilder <3


Alvin i sin "nya" säng :)


Fick hem Alvins nya dreggellappar som vi beställt idag :) han fick en brun med
men den använde han då bilden togs :)


Alvin äter fiskbullar och potatis :D


Alvin leker kurragömma :)


Alvin och finaste Morbror leker tittut :D


100118

Idag vaknade jag av att jag hör Alvin prata. Jag tittar upp och han sitter så fint i sin säng och pratar :) Jag tog honom till vår säng för lite morgonmys, vi låg och drog oss till åtta. Då blev det lite bråttom med tanke på att han skulle vara på dagis halv nio. Men han fick i sig lite frukost sedan gick Kristian iväg med honom på dagis och jag stannade hemma och ringde en massa samtal, shit vad man kan få sitta i telefonkö alltså! Galet.

Då Kristian kom hem gjorde han iordning papper och grejer tills han skulle till Arbetsförmedlingen för inskrivning. Han åkte iväg och jag var hemma och gjorde allt jag kunde via telefon.

Klockan kvart i tolv gick jag och min bror, och steven såklart, och hämtade lilleman. Han hade redan somnat ute i vagnen. Vi sa att dom kunde lägga honom lite tidigare eftersom att han vaknat så tidigt. Dom tycker att han är ett sånt underbart barn! Kul att höra.

Bror satt barnvakt medan jag och K uträttade de sista ärendena i stan. Vi kom hem kring 14 och då hade Alvin varit vaken en liten stund. Så fort han hade vaknat hade han ropat efter Steven, gullungen mammas!

Robin och Kristian åkte iväg och hämtade Elin vid 16 och kom sedan hem med pizza :D Så vi hade mysmiddag, och Alvin fick fiskbullar med potatis som han älskar. Alvin åt upp en hel fiskbulleburk och 4 potatisar!! Jag vet inte vart den lille mannen stoppar all mat, för han har då långt ifrån något hull på hela kroppen. Förstår inte :P

Han och Steven har lekt hela eftermiddagen och kvällen, dom är så mysiga tillsammans. Robin har lekt en massa med Alvin också och det syns verkligen att Alvin älskar sin Morbror <3

Alvin somnade bums i sin säng vid halv åtta. Han sov hela natten som var i sin säng utan några som helst problem. Så det funkar verkligen utan spjälorna, han är såå duktig!


Det känns så fruktansvärt skönt att ha fått gjort allt vi gjort idag. Nu känns det som att vi har lite bättre koll på framtiden. Nu hoppas vi bara på ett svar från en viss herre så vi kan sluta drömma och börja leva :) Min mage pirrar hela dagarna och jag ser så fram emot det som komma skall! :)

Dom ringde från Sörfors ikväll och det blir jobb för mig imorgon, 7.45-15.45. Känns bra, hade dock hoppats på att få vara hemma med min lille Skrutt som är ledig imorgon. Men han får det bra med pappa imorgon :)


saker om mig.

99 saker du kanske inte visste om mig

99 saker du kanske inte visste om mig.


1. Fullständigt namn? Angelica Elinor Birgitta Jonsson

2. Exakt ålder? 21år, 10 månader och 3 dagar

3. Vart bor du? Umedalen, Umeå

4. Bor tillsammans med? Min fästman Kristian och min son Alvin

5. Husdjur?Inget

6. Färg på ditt hus? Orange tegelhus

7. När är du född? 15 mars 1988

8. Klass? Går inte i skolan.

9. Vilket år tar du studenten? Tog studenten 07

10. Något jobb? Inte för tillfället.

11. När ska du sova ikväll? Runt midnatt säkert.

13. Duschat idag? Ja.

14. Kramat någon idag? Ja, Kristian och Alvin <3

15. Pussat någon idag? Ja, Kristian och Alvin <3

16. Vad har du ätit? Smörgås med mjölk.

17. Dagens klädsel? Grå leggings, vitt linne och en lånad tröja av Kristian.

18. Dagens smink? Foundation och mascara.

19. Dagens sötnos? Alvin, så klart! <3

20. Dagens roligaste? Steven, han är alltid roligt!

21. Har du många vänner? Få men nära <3

22. Hur många har du kysst? några stycken.

23. Vem kramade du senast? Alvin <3

24. Hur många har du haft sex med? En.

25. Hur många har varit otrogna med dig? Ingen.

27. Har du pojk-/flickvän? Ja, Kristian <3

28. Vem pratade du med i telefon senast? Min bror Robin <3

29. Vem fick du senast sms ifrån och vad stod det?

FAVORIT:

31. Film? Avatar

32. Låt? Många!

33. Mat? Tacos.

34. Dryck? Bubbelvatten.

37. Stad? Göteborg

38. Land? -

39. Ämne i skolan? Pedagogiskt arbete.

40. År? 2008- det året Alvin föddes <3

SENASTE:

41. Personen du tänkte på? Alvin, undrade hur han hade det första dagen på dagis.

42. Personen du kysste? Kristian.

43. Gången du spydde? Då jag var gravid med Alvin, i vecka 13. Så ca. 2 år sedan.

44. Gången du grät? Idag.

45. Pizzan du åt? Idag.

46. Gången du var i göteborg? Oktober 2008, då Alvin opererades <3

47. Gången du var i stockholm? Körde förbi i somras, 2009.

48. Gången du var full? Nyårsafton 2009-

49. Gången du var hög? Jag var hög på lustgas under förlossningen, så, 8 Oktober 2008.

50. Personen som såg dig gråta? Kristian

ANTINGEN ELLER:

51. Svart eller vitt? Svart.

52. Hund eller katt? Hund.

53. Ut och festa eller hemma och mysa? Mysa!! <3

54. Tv-spel eller datorspel? Inget av det.

55. Singel eller upptagen? Upptagen.

57. Msn, Apberget eller Facebook? Msn.

58. Ragga eller bli uppraggad? Uppraggad

59. Top Model eller Project Runaway? Project Runaway.

60. Svart hår eller blont? Blont

61. Blåa ögon eller bruna? Blå.

62. Choklad eller lakrits? Choklad.

63. Göteborg eller Stockholm? Göteborg

64. Högerhänt eller vänsterhänt? Höger.

65. Coca cola eller fanta? Coca cola.

66. Pizza eller kebab? Pizza.

67. Randigt eller prickigt? Randigt.

68. Älska eller älskas? Älska.

69. Leva eller dö? Leva.

ANTAL:

70. Personer du älskar? Självklart Alvin och Kristian, men även min "andra" familj och mina nära vänner.

71. Personer du hatar? Hata är ett starkt ord, så , ingen.

72. Personer som sagt jag älskar dig? Många.

73. Personer du hånglat med inom en 24-timmars-period? Några stycken.

74. Glassar du ätit på en dag? Ett par.

75. Festivaler du varit på/ska på detta året? Troligen ingen.

76. Gånger du haft minnesluckor? Aldrig

77. Piercingar har du? 6

78. Personer du saknar just nu? Många.

79. Gånger ditt hjärta brustit? En.


VEM:

80. Vill du kyssa nu? Kristian.

81. Ska du träffa imorgon? Alvin, Kristian, och säkert många fler.

82. Sjöng du senast för? Alvin, sjunger för honom varje kväll.

83. Hade du senast en msnkonversation med? Per <3

84. Spelade du tv-spel med senast? Kommer inte ihåg när och med vem.

85. Vill du ta med på en romantisk resa nu? Kristian <3

86. Vill du kasta en sten i huvudet på? Ingen.

87. Förtjänar att dö? Ingen

89. Vill du sova brevid inatt? Kristian, och Alvin såklart men han gillar inte att sova med oss...

VAD:

90. Gör dig glad? Alvin <3

91. Gör dig ledsen? När Alvin är ledsen och mår dåligt.

92. Vad vill du helst göra nu? Få svar på mina frågor.

93. Önskar du att du slapp göra? Fundera så mycket.

94. Vill du ha nu? Ett jobb.

95. Önskar du dig i födelsedagspresent? Vet inte.

96. Längtar du till? Sommaren och att allt går som jag vill.

97. Tycker du om dina betyg? Helt okej! :D

98. Ångrar du i ditt liv? Inget.

99. Är det bästa som har hänt dig? Alvin, ingen tvekan <3

100117

Alvin sov i 2 och en halv timma! Skönt för honom! Då han vaknat fick han mellanmål och sedan skalade vi potatis tillsammans inför middagen.

Kristian kom hem lagom till middag. Det blev fiskpanetter , potatis, sås och morötter. Alvin har börjat vägra äta om han inte får äta själv, det är så himla mysigt!

Efter middagen så somnade jag i soffan... Alvin och Kristian hade myst på som bara den, hade till och med hunnit bada. Tack för att jag fick sova en stund mina älsklingspojkar!

Vi har tagit bort spjälorna på Alvins säng nu. Får se hur det går inatt. Han är så himla duktig på att ta sig i och ur sin säng, har provat om dagarna då han är vaken, så vi tänkte försöka se om det går utan på nätterna med. Vi har lagt en madrass nedanför ifall det skulle vara så att han druttar omkull.  Skulle vara så skönt, för både våra ryggar och Alvin att slippa dom. Då kan han gå till vår säng om nätterna om han vill. Och jag tror att han känner sig friare utan dom.

Det är så sjukt hur fort hans utveckling går just nu! Det är verkligen nått nytt varje dag. Det är så häftigt!!

Nu ska vi sova. Imorgon är det dagisdags för lilleman. Halv nio tll 12. Och både mitt och Kristians schema är fullspäckat under de timmarna. Arbetsförmedling, möten och telefonsamtal väntar.

Nu är det godnatt!



100117

Det blev aldrig nån vikning av tvätt igår. Vi stannade kvar hos pappa och Linda till halv elva. Alvin somnade vid halv åtta i deras säng, sedan bar vi honom till bilen och sedan in, det gick hur bra som helst! Så nu vet vi att det fungerar också :)

Imorse ville Alvin göra morgon 09. Vi klev upp alla tre, Kristian ringde ett samtal och fick bra nyheter! :D

Nu sover Alvin sedan 12 och Kristian åkte iväg och skulle träffa lite kompisar. Så jag ska ta och diska lite och sedan vika tvätt då det inte blev gjort igår.



Det här kommer bli såå bra!!!



Alvin äter smörgås :)


Förberedelser inför middag :D Min älskade pappa och Linda i bakgrunden<3


En liten Alvin som leker med traktorn :)




100116

Jonas kom och ät middag med oss igår, trevligt. Alvin somnade bums vid 19.30. Men vaknade sedan vid halv nio och skrek aj aj aj hela tiden... det var så synd om honom! Jag gissar på att det var magen han hade ont i. Jag provade och ge lite massage på magen och efter det somnade han om. Men han var ledsen bra länge och det enda som hjälpte var att massera magen.

Vi såg iaf Let´s Dance och sedan såg vi filmen "Det regnar köttbullar", den var faktiskt riktigt bra!

Robin, Elin och Steven kom förbi en sväng också, det är alltid så mysigt när dom kommer och hälsar på. Jonas sov över här men hade åkt imorse då vi vaknade. Han hade träning.

Alvin ville göra morgon 09. Då blev det frukost och efter det kom Amadeus och Julia hit. Så det har varit bus hela morgonen fram till lunch. Alvin ville dock inte ha nå mycket lunch, vilket jag förstår, då han åt jättemycket frukost.
Alvin sover nu sedan 20 minuter tillbaka. Kristian står i duschen och jag ska gå och sminka mig så jag är klar för dagen.

Klockan 15 ska vi på visning på en lägenhet, jag hoppas att den är vad jag förväntar mig. Annars stannar vi kvar här.

Efter visningen ska vi åka ut till Ersmark och äta middag. Sedan blir vi nog kvar där hela kvällen fram tills dess att Alvin ska sova.

Då vi kommer hem ska jag och älsklingen mysa framför en film och vika tvätt...mysigt värre, men det måste göras. Huvudsaken är att vi är tillsammans, då blir ingenting tråkigt! :d

Ha en fortsatt bra dag!

Grattis på födelsedagen Anita!<3


Bilder.


<3


Alvin och Månz leker med Alvins bil :D


Mina finaste änglar <3


Alvin provar Shakes skor! :P

100115

Inatt vaknade jag av att Alvin låg och gnydde i sin säng vid 03... men han drömde nog bara för han var inte vaken :P Men självklart kunde jag inte somna om pga hostan... Och ju mer jag hostade desto mer störd blev K. Så jag gav till slut upp och la mig i gästrummet. Så vi har sovit gott alla tre. Min väckarklocka ringde 08. Men hörde att Alvin inte var vaken så jag låg och drog mig till kvart i nio... Då jag höll på att göra frukost så hör jag lilleman prata och förstod att han var vaken. Och då stod han i sin säng och gav mig ett jätteleende då jag kom in :)

Inskolning mellan 9.30 och 12 idag. Jag satt i personalrummet från halv tio till halv elva. Då gick jag tillbaka och skulle bara säga hej då till Alvin. Så vi vinkade hejdå och sedan gick jag, han gnydde till lite då jag gick men sedan var det inga problem. Då jag kom tillbaka vid halv tolv så säger Berith: Vi är lite chockade här... Och då snurrade mina tankar och jag tänkte: Vad är det nu då? Berith säger: Hur mycket kan en sån liten människa äta egentligen?! :P Hehe, ja sa jag, han äter mycket. Sedan hade han fått en glass också eftersom att det är fredag, hon frågade om han äter glass hemma, och det gör han inte. Då tyckte hon inte att det var så konstigt om han inte gillade glassen så mycket :P

Sedan pratade vi om hur vi ska göra nästa vecka, det är vanligtvis 2 veckors inskolning men hon tyckte att vi började på vårt 25 timmars schema på måndag. Hon anser att Alvin är så trygg i sig själv och det är inga som helst problem med nånting så då tyckte hon inte att det var någon mening med att ha en veckas inskolning till. Min duktiga pojke!! Så på måndag ska han vara där mellan 8.30 och 12.

Nu sover vår skrutt gott i vagnen. Klockan 14 ska vi vara på vårdcentralen och kolla upp hans rackarns förkylning som vägrar ge med sig. Jag är inte orolig men tycker att det är lite mycket att vara förkyld i över 3 månader till och ifrån. Så nu ska vi kolla upp det där.

Efter det ska vi bara vara hemma och mysa. Det blir nog en sväng till pulkbacken då det är så pass varmt ute.

Ikväll kommer Jonas och äter middag med oss, ska bli mysigt. Var längesedan vi träffades!!

100114

Alvin sov i 2 timmar och 10 minuter! Skönt för honom!

Efter det att Alvin vaknat åkte vi till stan för att göra lite ärenden. Vi kom hem med en Noskapinflaska, inotyol och en hudsalva rikare. Samt en ny laddare till min mobil då jag tappat bort den förra (eller ja, Alvin gömt den nånstans :P)

Då vi kom hem stoppade jag mobilen på laddning och såg att jag fått sms. Då frågade en kompis om jag ville följa med och gå grundkursen i bugg (gratis och allt!) och självklart ville jag med. Så jag kom nyss hem från buggkursen... den började 18... så snacka om att jag har ont i mina ben!!! Men satan så kul jag haft och oj så snabbt det gick att lära sig.

Så nu blir det en dusch och sedan bums i säng!

100114

Igår kväll då vi skulle lägga oss låg jag inte länge innan Kristian förvisade mig in till gästrummet... Jag hostade  så mycket så han kunde inte somna... Så jag har sovit i gästrummet inatt medan pojkarna sovit gott, till skillnad från vad jag gjort. Har vaknat heela tiden av denna jäkla hosta. Så idag då Alvin vaknat blir det till att åka på Apoteket coh köpa Noskapin!

Inskolningen idag gick bara bra. Idag fick han vara ute med de andra barnen och leka. Och imorgon ska han få äta lunch där.

Skrutt somnade innan jag ens la honom i vagnen, man blir slut av att busa på förskolan!




100113

Dagens inskolning gick över förväntan. Dom tycker att han är ett så fruktansvärt lätt barn och berömmer honom hela tiden. Man blir nästan lite generad... Men det är kul att höra! :)

Efter lunch åkte vi in till stan. Alvin somnade såklart i bilen. Kristian gick på promenad med Alvin så han fick sova och jag gick och träffade min älskade Shake <3. Jag har saknat dig! Mycket mycket.

Vi strosade omkring på stan och tog oss sedan en fika så Alvin fick mellanmål :) Vid tre åkte vi och sa hej då till Kristians pappa som varit här på kurs. Han fick även sin födelsedagspresent.

Till middag hade vi gäster, Felicia och Tobbe var här och åt middag med oss och myste framför en film. Alvin somnade vid 19.40. Vi ska försöka lägga honom vid halv åtta istället för åtta, annars krockar det med dagistiderna och jag vill inte väcka honom på morgnarna, då kan han lika gärna lägga sig tidigare och vakna utvilad. :)

Vi har myst hela kvällen! Sett film och kramats! :D Jag älskar våra kvällar tillsammans, även om det är folk här så har vi det alltid lugnt och skönt.

Nu är K i tvättstugan och då han kommer upp igen så ska vi ta och göra oss iordning för kvällen.

Godnatt gott folk.

100112

Inatt har skrutt sovit jättebra :) han vaknade dock av min klockan idag igen. KLockan halv tio var vi på förskolan. Och det gick inte annat än bra, som vanligt. Jag blir så stolt då dom berömmer honom så mycket och tycker att han är så duktig :D Han ska vara där mellan halv tio och elva hela veckan men på fredag ska han få äta där också. :) Idag fick han vara med på samlingen också. Och han satt still en bra stund innan han smet ;)

Jag och Kristian pratade ihop oss igår och kom fram till att det bästa är nog att Alvin får vara på dagis måndag, onsdag och fredag mellan 8.30 och 12. Då blir det kontinuerligt och han blir inte borttappad av de andra barnen. Det tyckte Berith(en av Alvins fröknar) också var en bra plan. Och det känns helt okej för oss också. Sen tyckte hon att det inte skulle vara några problem om han skulle vara ledig nån av dagarna heller, då han är så social som han är.

Nu sover skrutt, han somnade vid 12. Och nu fick vi besök av Kristians farbrors fru med barn. Så nu ska jag umgås med dom.

.


Where your still in love with me



100111


Påväg till förskolan... alltid glad<3


Efter det att Alvin sovit gick vi ut och åkte bob! :)


Vi fick låna älsklingsSteven idag också så han ville busa lite han med :)


Bobåkning med pappa :)


Myskillar <3


Idag, efter middagen :)


GLAAADDD <3


Har lagt sig på golvet...han är sur och arg på mamma för att han inte fick ta kameran :P


Lite mysfika med nybakt sockerkaka nu ikväll :)




100111

Inatt har Alvin sovit non stop till klockan 08 imorse, han vaknade av min väckarklocka...Men ingen hosta inatt för lilleman, och han är nästan inge snuvig, skönt! :)

Idag var Alvins första dag på förskolan. Vi skulle vara där halv tio och åkte hem vid elva. Och inte var det nå problem där inte, så fort han fått av sig kläderna var det snabbt iväg och leka. Förskolefröken som håller i inskolningen med lilleman tyckte att han var en så trygg individ och trodde att det här inte skulle bli några som helst problem. Imorgon ska vi dit igen, halv tio till elva. Sedan efter det att inskolningen är klar så ska vi ha honom där två dagar i veckan 3 timmar per dag. Vi vill inte ha honom där alls om det verkligen inte behövs men som hon sa själv så har dom förberett de andra barnen på att det ska komma en ny kompis och det blir så fel om han inte ska vara där, då glöms han som bort. Samtidigt så har dom inte resurser till att kunna ha en snabb inskolning ifall vi kommer måsta ha honom där.

Men, två dagar i veckan borde jag ju klara att han är borta? Han har ju kul där. Och vi har inte möjlighet att vara hemma med honom något längre så det är såhär det får bli även om det känns skit. Det gäller bara att dom dagar han är där söka jobb som en galning, för jag tänker då inte sitta hemma och tro att jag kan göra hushållsysslor och annat vardagligt. Då är det fel att ha honom där isf, anser jag.

Usch, jag får ont i magen, vill inte ha honom på förskola! Det är bra att det finns, absolut, men då han egentligen inte behöver (tycker jag) vara där så känns det jobbigt. Egentligen ska han ju vara där så vi kan söka jobb men man har bara skyldighet att söka jobb 3 timmar per dag och då den ena söker jobb kan den andra ta hand om Alvin. Men, det är bara att gilla läget...

Nu sover min skrutt gott i vagnen. Pappa Kristian tar sig en tupplur han med. Jag själv ska gå och äta nånting, jag är hungrig :)


Bilder <3


Oj, så vacker du är mitt barn <3


Han vet exakt vart kabeln ska in, duktiga Alvin! <3


Buspojkar <3


Alvin gick och satte sig på Stevens bädd...han saknar nog honom <3


Alvin och pappa Kristian. Alvin är så duktig på att hålla i sig själv! <3


Vårt trevliga sällskap! :)


Mina hjärtan gör sig redo för avfärd nerför backen.


Påväg hem, en helt slut Alvin <3


Vi har ställt fram en flaska med vatten, så han kan dricka när han vill.
Han är verkligen duktig på att dricka mycket nu då han är sjuk. <3


Jag är verkligen så stolt över detta barn!
Han är så vacker och så duktig.
Jag och Kristian pratar ofta om hur bra han är och hur duktig han är!
Mamma och pappa älskar dig, såå mycket!


100910

Idag klev vi alla upp vid kvart över 9. Alvin har sovit jättebra inatt om man jämför med de senaste nätterna. Han vaknade till vid 05 pga hostan, så jag gav honom lite hostmedicin sedan somnade han om igen. Vi åt en god frukost tillsammans och sedan busade vi tills det var dags för lunch. Han har blivit så himla duktig på att äta med sin sked! Jag imponeras hela tiden av hans utveckling. Då lunchen var avklarad la vi ner Alvin i vagnen och traskade bort till Anna och Gustav och fikade :) Alvin sov på deras uteplats till tjugo över två, han vaknade sedan pigg och glad!

Efter det att Alvin fått mellanmål tog vi alla på oss ytterkläder och gick till pulkbacken här intill, eller gropen som vi kallar den :) Och vi åkte både pulka och bob! Vi var ute i strax över en timma sedan var det dags att gå hem och göra middag. Trodde vi hade alla ingredienser till middagen men jag hade nog misstagit mig, men! man tager vad man haver, och det blev riktigt gott ändå! Alvin åt då som en häst :)

Nu efter middag har Alvin hjälpt till att plocka ihop sina leksaker. Han har blivit så duktig på att förstå. Frågar jag honom om han kan sitta ner, så sätter han sig ner. Säger jag åt honom att gå till Kristian för att snyta sig eller så, så gör han det. Ber jag honom att gå någon speciell stans i lägenheten, så gör han det! Jag är mäkta imponerad av vad han lär sig heela tiden! Jag är så grymt stolt över min son! Det känns bara som att han är för liten för att kunna så mycket, men samtidigt så lär han sig nya saker hela tiden. Jag är bara såå stolt!!

Kristian åkte till Björn strax innan Alvin skulle bada. Så jag och Alvin har suttit och pratat med varandra medan vi badat, mysigt!

Han har dessutom kommit på att man kan ta av sig både byxor och blöja! Tur att han inte alltid kommer ihåg att han kan ta av sig byxorna ;) Men, har han inga byxor på sig och han går i bara blöja så sitter den inte kvar många sekunder. Han är så söt! Idag då han tog av sig blöjan så tog jag fram pottan. Han gick och satte sig på den direkt. Så han vet vad den är till för :)

Skrutt somnade utan problem (som alla andra kvällar :)). Så nu sussar han sött. Ingen hosta idag så vi får hoppas på att han slipper den inatt med. Men det brukar ju vara på nätterna den smyger sig på. Jag har börjat känna av i halsen men hoppas på att det bara blir så och inget mer.

Nu ska jag måla naglarna och sedan se filmen som börjat klockan 21, Clickm har sett den förut men den är faktiskt riktigt bra, tänkvärd.


Här har vi en buse påväg upp på pallen...


Mina älsklingspojkar! <3


Min vackraste <3


Finaste <3


Jag, Alvin och Morbror Robin <3


Tappar bilen navkapslarna så måste man ju sätta dit dom igen :D


Och lite matlagning hinner man alltid med :D


Finaste av finaste hundar, Steven :D


Bästa polarna! <3


Äskade Steven, du är såå välkommen in i vår familj! :D


Ett litet charmtroll som trixat sig upp i soffan :)






100109

Jag var som sagt iväg och hämtade bror och elin inatt så jag kom väl inte i säng förrän runt 03... Kristian klev upp med Alvin så jag fick sova. Medan jag sov hade dom varit ute i backen och åkt bob, himla kul! Det har ju varit så skönt väder ute idag!

Jag hämtade Bror vid 16 och så kom han och åt middag med oss. Jättemysigt att han vill vara med oss. Han började jobba 19 så Kristian följde med honom så vi kunde tvätta vår bil :) Så nu är den fit for fight för kylan igen.

Alvin somnade direkt ikväll, som alla andra kvällar den här veckan :) Och utan tutte! Han har sovit 2 nätter helt utan tutte nu, han är så duktig! :) Han har dock tutten på dagarna då han sover fortfarande, men vi kan inte ta allt på en gång :)

Nu kom K nyss hem, så han tog Steven och gick ut med honom. Jag själv sitter och ser på film :)

100108

Alvin sov i 2 timmar ute i vagnen, då hann jag till och med sakna honom en gnutta. Efter att han vaknat och fått mellanmål tog vi bobben till Media Markt för att skälla lite på dom. Kristian har lagen på sin sida ändå ger dom sig inte, snacka om energikrävande... Att dom bara inte kan ge oss en ny dator och sedan skippa allt jävla skitsnack där emellan. Nej, vi kommer aldrig mer sätta vår fot där inne efter det att vi klarat upp det här.

Då vi kom hem blev det middag, pasta carbonara, gott gott. Alvin åt jättemycket!

Sedan lekte Alvin och Kristian med bobbybilen och jag diskade undan. Sedan badade K och Alvin. Då åkte jag och skjutsade bror med efterföljare till finaste Elle. Dom skulle på fest där. :) Hoppas dom har kul!

Då jag kom hem satt Alvin och åt sista mackbiten. Han somnade sedan innan jag hann lägga ner honom i sängen, han var så slut stackarn. Han har då inte hostat eller vaknat till en gång sedan han somnade, det är bra. Hoppas han får en ostörd sömn inatt.

Jag och älskling har sett Lets Dance. Vet inte om det är något jag kommer forsätta se men det var mysigt att ligga i Kristians armar och bara känna hans varma kropp mot min och känna hans doft, han luktar alltid så gott!!


Nu sover båda mina pojkar och jag sitter och väntar på att bror ska ringa så jag kan skjutsa hem dom.

Godnatt!<3

100108

Natten har varit sådär. Får egentligen skylla mig sjäv då jag lägger mig så sent om kvällarna... Men, lilleman sov ostört till klockan 02 inatt, sedan har han hostat till tusen. Jag och Kristian gick upp om vartannat. Men Alvin störde sig nog inte så mycket på hostan men jag kunde inte somna om då jag väl var upp... Det gör så ont i hjärtat av att höra honom ligga och hosta. Och så fort han hostade till så blev jag klarvaken. Jag tänkte först att han skulle få komm över till mig i vår säng men samtidigt så sover han nog bättre i sin säng som vi pallat upp med kuddar så han slipper hosta och bli tät o näsan lika mycket. Men vi sov iaf till 09.40 imorse. Skönt för honom och skönt för oss.

Han har då varit glad och relativt pigg hela morgonen, har dock inte ätit så mycket. Han har druckit massor och det tycker jag är huvudsaken, han äter då han är hungrig så jag är inte orolig.

Vi la honom ute i vagnen idag eftersom att det inte är så kallt, han har sovit i över en timma nu *peppar peppar*. Vi hoppas på att han får sova ett tag till :) Nu är det bevisat, han sover längst då han får sova ute i sin vagn, det går nästan inte få honom att sova inne längre. Då sover han bara korta stunder. Men det är bra att han är van att få sova ute men samtidigt då det kommer kalla dagar vill man att han ska kunna sova inne. Men jag kikade på vädret och det skulle bara bli varmare, så det håller vi tummarna för! :)


Idag blir vår skrutt 15 månader! Usch så tider flyger iväg.

100107

Alvin sov bara 15 minuter innan hostan väckte honom... stackars liten. Men han höll humöret uppe och lekte på. Vi la honom igen vid 15.50 och så sov han till halv fem. Trodde och hoppades på att han skulle sova längre men icket. Han höll sig pigg hela kvällen iaf :)

Det blev lax, potatis och sås till middag, Alvin tyckte det var smaskens! :)

Efter middagen diskade jag undan och K gick iväg och lekte med Alvin. Dom lagade mat till mig, det blev: stekt elefant med svart sås och potatis till ;) De ni, det var ruggigt gott iaf :p

Sedan var det kvällsfika och läggdags för lilleman. Det gick i honom två mackor och ett glas juice :) Aptiten är det inget fel på iaf, känns skönt :)

Nu ska jag och min älskling sätta oss ner och mysprata och bara rå om varandra :)


Här hittade jag Alvin en kväll innan sängdags :P


Goskit! :)


Alvin hjälper till att städa :)


Mammas solstråle! <3


Finaste Alvin <3



Om jag charmar mamma så kanske jag kan få lite mer russin ;)


<3


*Blink blink* - mer russin mamma <3


Jag har nog fastnat såhär... tror jag :P


Är dom inte söta så säg! Pappa Kristian vakar över sin ängel <3


Mys med mamma <3



Vår dag idag<3

6 år och 8 månader tillsammans <3

Vi har det bra roligt tillsammans älskling!
Jag älskar dig!

Snart 7 år tillsammans och det känns som om det var igår vi träffades. Jag älskar dig mer och mer för varje dag som går och det är så häftigt att se hur vi har utvecklats tillsammans.


100107

Igår klev Kristian upp med Alvin för att jag hade varit vaken på natten och tagit hand om lilleman då han vaknat och haft det jobbigt med tät näsa och hosta. Jag bllir väckt av bror vid halv ett! Men skönt var det. :) Vi myste på hela förmiddagen och på eftermiddagen kom Bror och Elin hit. Vi åt middag och myste på. Alvin var helt slut så han somnade på 5 minuter. Stackars liten, tycker verkligen inte om att han är sjuk. Han har inte feber eller så men denna hosta och snoret som rinner, usch, han blir så störd av det själv också så han går omkring och är småirriterad hela tiden. Men, det är bra att han får bygga upp immunförsvaret :)

Då Alvin hade somnat satte jag och Elin oss framför tv:n och tittade på en film och Robin och Kristian satte sig och spelade schack :)

Dom åkte hem kring halv tolv och då blev det sängen för oss på studs.


Idag klev vi upp tillsammans vid 09. Hade tänkt att vi skulle ta oss en sväng med bobben tills jag insåg att det faktiskt är 23 grader minus ute, så vi stannar inne idag. Hade Alvin varit frisk hade vi nog tagit oss en sväng ut men nu vill jag inte riskera att han blir ännu mer sjuk. Han får sova inne idag med. Får se hur det går, han tycker inte om att sova inne på dagen och sover då bara en kort stund. Men! Han får sova en sväng till idag om han sover för lite, annars blir han aldrig frisk.

Idag ska dom ringa från Media Markt. Får se om dom har kommit fram till hur dom ska göra med vår dator...

Nu håller Kristian på att lägga Alvin, hör att han pratar fortfarande så han har inte somnat än. Den där jädra hostan väcker upp honom hela tiden, och även om han fått hostmedicin så verkar den inte hjälpa riktigt.

100105

Jag somnade vid 02 igår men har sovit jättedåligt, vaknat hela tiden osv. Alvin vaknade vid 04 och hade svårt att somna om så jag tog honom till vår säng och han brottas väldigt då han sover så jag har sovit rätt dåligt pga det också. Alvin ville upp strax före 09 idag. Kristian gick upp med honom, jag somnade om och sov till 11. Tack älskling!

Då blev det lunch för lilleman och Kristian satte sig ner och försökte göra något åt detta datahelvete.

Alvin somnade strax innan 12 och sov till halv två. Skönt för honom då han är lite krasslig. Klockan 13 hade vi tvättid så jag gick ner och slängde i en tvätt. En maskin var trasig naturligtvis... så vi hann inte tvätta allt. Det är så tråkigt då det ska vara så.

Efter det åkte jag iväg och handlade lite och sedan tog jag reda på tvätten nere i tvättstugan, jag vek till och med allt där nere :) Sedan var det dags för middag, det blev kyckling a ´la Angelica och bandspaghetti till. Gott var det!

Nu har jag städat undan efter middagen och Kristian och Alvin badar, det blev lite tidigare idag då han hade ätit med hela kroppen ;) Han är så söt!

Nu får vi se vad vi hittar på. Ska nog sätta upp lite tavlor och sådant i Alvins rum :) Lite tråkigt att det är så kallt så man inte kan vara ute så länge. Men han sover då fortfarande ute i vagnen, var lite tveksam idag hur vi skulle göra men jag tog på honom ordentligt med kläder och sedan en massa filtar. La sedan en termometer i vagnen för att kunna hålla lite koll på hur varmt det var i vagnen, och med 25 grader i vagnen kan man nog inte frysa ;)
Så han får fortsätta sova ute än så länge. Blir det mycket kallare så får han nog sova inne :)

Nu har pojkarna badat färdigt och jag hör hur lilleman domderar där inne :)


100104

Idag klev jag och Alvin upp 09. Vi åt en mysig frukost med tända ljus och satt och pratade :) Det är mysigt att prata med honom även om han svarar på sitt sätt, mammas gullunge! Vid halv elva gick vi in och busade upp pappa. Sedan gjorde jag lunch till oss alla tre och Alvin åt med hela köket :P Men han är bra söt. Vid tolv la vi honom i vagnen, utan tutte, tog ett tag för honom att somna och han sov inte länge, men vi fortsätter försöka. Då han vaknat myste vi på, sparkade boll(han kan sparka på bollen nu, han är så söt!) och åt mellanmål. Sedan kom Felicia och hennes karl förbi och fikade, såå trevligt!

Kristian ställde sig och bakade sockerkaka för att ha något att bjuda på, så vi åt sockerkaka och drack kaffe/saft och Alvin åt kiwi och russin :)

Dom åkte hem kring 17 och då var det middagsdags för oss. Och efter middag var jag tvungen att lägga mig en stund för att vila bort huvudvärken, trodde jag. Jag bad Kristian väcka mig efter en halvtimma men jag kunde inte ens öppna ögonen för att det gjorde så ont. Så han bäddade bara ner mig i sängen och pussade mig godnatt. Sedan vaknade jag till då han skulle lägga Alvin men somnade om lika fort.

Nu vaknade jag, 5 timmar senare och har fortfarande huvudvärk... Men hoppas på att jag kan somna om igen senare.

Nu ska jag och Kristian tända ljus och sätta oss i köket och bara prata om allt och ingenting. Det är så underbart att bara prata med honom, vi kommer så bra överrens. Älskade älskling!

100104

Jag tror jag ska isolera mig. Spelar tydligen ingen roll vad man gjort tidigare och vad man gör nu. Jag förstår inte varför det ska vara så svårt att bara glömma, förlåta och gå vidare. Jag är verkligen ingen som ältar saker och ting, nånsin. Det som är gjort är gjort, går inte att göra nånting åt.

Nu ska jag gå och stoppa huvudet i sanden(snön) och hoppas på att det blir bättre då jag vaknar upp.

Svek.

Ibland kan man ju undra vilka man egentligen kan lita på. För att det inte ska bli nån skit så ska man egentligen bara hålla allt för sig själv, synd att man inte har vänner man kan lita på. Förutom Shake, hon är bäst!

Jag och Kristian satt just och pratade om hur bra Shake är! Hon är verkligen super och jag älskar henne med hela mitt hjärta<3

Jag trodde verkligen att jag kunde lita på dig efter såhär många år, men du har verkligen bevisat motsatsen genom att göra misstaget att lita på en annan vän. Jag sa ju att jag hade rätt. Det känns så jävla skönt att jag har rätt då andra försökt intala mig att jag nog bara tänker fel. Fy fan så skönt! Jag blir bara så less på alla dessa patetiska små människor som finns. Finns det ingen vettig där ute?

Varför ska man aldrig kunna öppna sin käft och du hålla din? Det känns som om energin bara for ur mig då jag fick reda på det här. Nu vet jag vad du är för en slags människa. Ingenting för mig helt enkelt.

Godnatt alla vänner där ute som kan hålla saker och ting för sig själva om man berättar något, ni är guld värda!

100103

Idag klev vi alla upp halv tio. K åkte iväg och spelade där vid 10. Sedan myste jag och Alvin på, Vi rullade boll, och han har blivit så duktig på att rulla bollen tillbaka till en, lilla hjärtat, utvecklas så snabbt.

Han fick lunch kring kvart över elva. Sedan la jag honom lite tidigare. Så han somnade 11.50 och sov till 13.10. Då var det raka vägen till Morbror och Elin som skulle sitta barnvakt. Vi lämnade av honom, utan problem, och sedan åkte vi ner och såg Avatar 3D på bio. Vi höll handen och smygpussades i mörkret! :)

Efter bion åkte vi till Robin och Elin och käkade middag och fikade innan vi åkte hem. Trodde Alvin skulle somna i bilen då han brukar göra det men icket. Men så fort jag la ner honom i sängen så somnade han bums.

K åkte iväg och veckohandlade så han kom precis hem.

Så nu blir det mys!! <3

100103

Idag klev jag och Alvin upp vid halv tio. Vi åt frukost och sedan satte vi oss och ritade, han tycker det är så kul. :) Kristian väckte vi klockan kvart över ett. Alvin sov bara 40 minuter vid lunch, vet inte varför, så han fick sova en sväng till innan middag.

Det blev risotto till middag och Alvin åt 3 portioner! och en hel mandarin till efterrätt. Han älskar verkligen all mat vår lilleman.

Jag och Alvin tog oss ett bad vid 19,  det är så mysigt. Han verkligen älskar att bada och tycker det bara är ännu roligare att bada med någon av oss. Då vi hade badat färdigt kommer Kristian in i badrummet och säger att han skaffat barnvakt till Alvin och att han och jag ska åka iväg och bara mysa. Så jag la Alvin vid 20 och sedan kom Robin och Elin.

Jag och min älskade åkte iväg och tänkte se en bio men fanns ingen vi ville se så vi gick och tog en fika istället och sedan en liten promenad och sedan gick vi in på nattöppet, plockade lite godis och spelade lite airhockey och sedan åkte vi hem. Även om vi inte var borta särsklit länge så var det jättemysigt.

När vi satt där på fiket och pratade så insåg jag verkligen varför jag föll för denna underbara karl. Hans ögon är så vackra, han är så omtänksam, han är bara såå fin och jag älskar verkligen honom mer och mer för varje dag. Det pirrade lite i magen då vi satt där och bara pratade och tittade på varandra.

Vi kom hem kring tjugo över elva och Alvin hade sovit hela tiden. Han har vaknat lite och varit ledsen då han sovit nån timma, nu sista dagarna, tror att han är inne i en tillväxtsperiod och drömmer mycket. Men oftast går det bara att stryka honom lite på ryggen så lugnar han ner sig. Lilla gubben. Men ikväll har han sovit utan att vaknat. Känns skönt då vi inte var hemma.

Nu ska vi kramas och pussas lite sedan blir det sängen.

Imorgon ska K iväg och spela med sina kompisar vid 10. Klockan 14 har K bokat bio till oss två :D Så Alvin ska vara med Robin och Elin under tiden. Alvin tycker verkligen om dom och det är så kul att dom vill ta hand om honom :) Filmen är rätt lång så vi ska stanna hos Robin och Elin och äta middag med dom efter filmen. Känns lite jobbigt att vi ska vara borta från Alvin medan han är vaken, men jag är nog en rätt pjåskig mamma då det kommer till att lämna bort honom. Att vi har barnvakt då han sover gör mig inte så mycket, för då missar inte jag nånting, men att ha barnvakt då han är vaken får jag lite ont i magen av. Men, det är nånting jag måste lära mig.

Jag vill verkligen vara med Alvin JÄMT JÄMT. Han får mig bara på bra humör! :D

RSS 2.0