100530





Morsdagspresent <3


Grillning.


Kocken ;)


Min gladskit! ;)


Hittar stenar <3


Nytt inköp till köket.


köket.


Vår sänggavel som äntligen är gjord, loove it! :D


Kristian har fixat rullgardin i vårt rum, ääntligen! :)


Idag fick jag sovmorgon, sov till 10 då klockan ringde. Då blev det dusch och sedan bar det iväg till Shake för att träffa mina underbara vänner. Kristian, Emil och Alvin var då på Maxi och handlade, gud vad skönt att jag slapp det kan jag säga.

Vi tjejer tog oss in till stan vid 12 och åt lunch på Barista. Mycket trevligt. Jag älskar mina tjejer! Vid 13.30 gick vi tillbaka till Shake. Jag, Louise och Shake satt och pratade och provade en massa kläder. Jag fyndade lite hos Shake a la bake! :) tack vännen!

Vid halv fyra kom Kristian och hämtade mig, då åkte vi hem och i samma veva kom Christoffer och Malin och hälsade på. Vi startade grillen och pojkarna grillade på medan Alvin var ute och lekte.

Sedan blev det middag, gott blev det! Vid halv sex blev det att skjutsa Emil till bussen. I samma tur åkte jag till Statoil och tvättade bilen fullständigt. Fin blev den! :) Det behövdes.

Då jag kom hem plockade jag lite sedan ringde bror och ville ses. Så vi åt glass och pratade en massa, jag tänker på dig och vet att du kommer göra rätt val, du kommer att må såå mycket bättre! Du förtjänar mer än så.

Då jag kom hem gjorde jag och K sänggaveln. Nu kom Malin och Christoffer tillbaka, så nu sitter vi och fikar och pratar.

Min dag har varit helt underbar!


100529

Idag klev jag och Alvin upp vid halv åtta. Mysgubben väckte mig med en kram och en blöt puss! <3 Det är då jag smälter :)

Vi myste på med frukost och lek. Sedan klädde vi oss och åkte till Interport för att kika på Allvädersställ. Vi träffade även fina Danne en sväng. Vi hittade en jacka som lilleman blev såå fin i! Så nu har han jacka och byxor :)

Efter det åkte vi till Jysk, handlade en duk. Sedan ringde mormor och sa att hon var i Umeå så vi åkte ner på stan och träffade henne. Vi tog oss en bit mat. Jag tänkte att Alvin skulle somna i vagnen medan jag och mormor tog en promenad i staden men han ville inte somna. Helt omöjligt. Då skjutsade jag hem mormor med tanken att Alvin skulle somna i bilen, inte det heller. Då vi kom hem där kring 13 la jag honom i hans säng, han somnade efter många om och men och sov ca 40 min. Förstår inte varför han är så pigg? Men samtidigt så sover han över 12 timmar per natt och han blir bara äldre och behöver mindre sömn.

Då han vaknat så åkte vi in till stan igen men denna gång tog vi med oss de stora pojkarna (Emil är här och hälsar på i helgen). Alvin fick sig mellanmål och de stora pojkarna frukost. Vi kom hem med tyger som vi ska förgylla hemmet med, Kristian köpte sig 2 par Dieseljeans och en hood. Då vi kom hem blev det tacos, gott var det.

Vid 19 la sig Kristian med Alvin, han somnade 20:55... Han var bara hur pigg som helst. Till slut fick jag lägga mig och hålla fast honom lite för han snurrade som en propeller(övertrött? svar ja) då somnade han på en sekund. Lilleman... <3

Nu blir det till att åka en sväng på stan med bror min.


.

Du springer aldrig ifatt,
när jag väl är där
jag vill inte tänka framåt
men är livrädd att fastna här
nu kan det vara för sent
att säga som det är

Vi testar nya vägar
som aldrig tycks ta slut
vi har försökt att fånga den andra
men aldrig nått ut
jag vill ha en sista chans
så jag säger det rakt ut

Jag vill ha dig nu
som jag hade dig förut
jag vill ha dig nu
som jag hade dig förut

Jag vet att det är svårt över telefon
men när jag har dig nära
vill du därifrån
jag vet att du har tänkt
men berätta hur du mår

Jag försöker träffa andra
men det är inte så lätt
jag har försökt att tänka bort dig
på alla sätt
det är dags att lägga på
men att stanna känns så rätt

Och jag vill ha dig nu
som jag hade dig förut


.

Im going wrong way, your way.

100524

Nu var det länge sedan jag skrev. Jag har lite att jobba på och har därför inte tid och lust att sitta här.

Allt är bra med oss iaf. Det går så bra med Alvin på dagis och han stortrivs. Sommaren är snart här, jag älskar mitt jobb och jag njuter av dagarna så mycket jag kan.


Alvins första glass <3 det var inte sådär himla gott tyckte han(bra tycker mamma! ;))


mammamys <3


En skrutt som klättrat upp på köksbordet :P


High-five pappa!


Dricker bonaqua i värmen <3


Mys med Morbror <3


Finaste prinsen <3 Älskar dig så högt.


Hör du inte på dig själv vad patetisk du är? Hur desperat du låter? Jag trodde du hade förändrats, det tror jag varje gång. Jag faller över dina ord varje gång och varje gång tror jag att du förändrats. Det kanske är jag som är patetisk som sitter och har så höga tankar om dig... ibland ska man vara försiktig med vem man släpper in till hjärtat. Jag vet vilka mina närmaste vänner är... och du förlorade just en plats. Jag har nog levt i förnekelse och tron på att du har vuxit upp.





100516


Min stjärna <3


Skruttas! <3


Min duktiga prins! <3


.

Idag har vi fått bekräftat att Alvin är hundallergiker. Livet kändes helt plötsligt förjävligt... Alvin som älskar hundar och särskilt sin Steven... Älskade älskade Steven <3

Berör mig

Om jag är din baby - berör mig.
Jag behöver din beröring på sätt du kanske aldrig förstår.
Tvätta mig, byt blöjor och mata mig inte bara
utan vagga mig, pussa mitt ansikte och stryk min kropp.
Din lugnande, ömma beröring ger trygghet och kärlek.

Om jag är ditt barn - berör mig.
Även när jag är vrång och till och med förskjuter dig.
Ge inte upp, hitta vägar att fylla mina behov.
Din godnattkram hjälper mig till ljuva drömmar.
Din dagliga beröring berättar hur du verkligen känner.

Om jag är din tonåring - berör mig.
Tro inte att jag inte behöver känna att du bryr dig
bara för att jag nästan är vuxen.
Jag behöver dina kärleksfulla armar, jag behöver din ömma röst.
När det stormar i livet har barnet i mig fortfarande behov.

Om jag är din vän - berör mig.
Inget visar att du tycker om mig som en varm kram.
En helande beröring när jag är nere betygar att jag är älskad.
Det försäkrar mig om att jag inte är ensam.
Din beröring kan vara den enda jag får.

Om jag är din livspartner - berör mig.
Du kan tro att din passion är tillräcklig
men endast dina armar håller rädslan borta.
Jag behöver din mjuka, tröstande beröring
för att minnas att jag är älskad för den jag är.

Om jag är ditt vuxna barn - berör mig.
Även om jag har en egen familj att hålla om behöver jag
fortfarande mammas och pappas armar när jag är svag.
Som förälder själv är synvinkeln en annan
jag ser att uppskatta dig mer.

Om jag är din åldrande förälder - berör mig.
Så som jag berörde dig när du var mycket liten.
Håll min hand, sitt tätt intill, ge mig styrka
och värm min trötta kropp med din närhet.
Fast min hud är skrynklig älskar den att bli smekt.
Var inte rädd. Berör mig!

den fega, elaka så kallade människan.

Jag läser ett antal bloggar varje dag, mestadels mammabloggar. Nu har jag läst två bloggar på två dagar som fått kommentarer om sina barn, elaka kommentarer. Hur kan man ens öppna munnen och vräka ur sig såna hemskheter om någon annans barn?! Jag får ont i hela mig då jag läser sånt där. Det är väl klart att man skriver att sitt eget barn är det vackraste och finaste i heela världen, vore konstigt annars. Så varför klaga på att man skriver sådan saker om sitt barn? Då kan man lika gärna strunta i att läsa om man tycker det är jobbigt.

Nej, ibland ska man lära sig att hålla tyst. Alla tycker vi olika men nog kan man hålla det för sig själv då man vet att det kan såra.

Det är väl helt självklart att just MITT barn är det vackraste! Och det är klart alla mammor och pappor där ute tycker att just SITT barn är det finaste!

100509

Igår jobbade Kristian mellan 05.55 och 14.45. Jag och Alvin klev upp kring 08. Efter frukost gick vi ut. Vi var på ett litet äventyr, Alvin gick och jag följde efter. Rätt intressant att se vart han går. Naturligtvis blev grävmaskinen här intill ett första stopp. Vid halv elva gick vi in och åt lunch sedan drog vi på oss kläderna igen och gick in till stan. Tänkte jag skulle se om jag hittade någon ny jacka till lilleman då den han har är lite liten. Sedan letade jag tyg som vi ska ha till att göra en sänggavel. Vi gick in i de flesta affärer men jag hittade ingen jacka. Hittade en på KappAhl men då fanns den naturligtvis inte i storlek 92. Vid 12 la jag ner lilleman i vagnen och han somnade på studs. Jag fortsatte gå lite i affärer men hittade inget. Satte mig på en bänk i solen en stund medan han sov sedan gick jag hem.

Lagom hemma vaknade lilleman. Då gick vi in och gjorde mellanmål som vi sedan tog med oss ut i solen och fikade. Det tyckte han var himla mysigt. Sedan var vi ute till strax efter 16 då vi gick in och förberedde inför kalas/fest i Ersmark. I samma veva kom pappa K hem. Han gav Alvin middag då det skulle bli sent med middag för honom då grillen inte skulle startas förrän vid 18. Så Alvin fick middag sedan åkte vi ut till Ersmark.

I Ersmark blev det grillning och trevligt sällskap. Alvin sparkade boll mest hela tiden och sprang omkring och busade. Kristian och Alvin åkte hem kring 19.30 och jag stannade kvar.

Vi spelade spel och hade mycket trevligt. Vid 23 åkte vi vidare in till stan för att hitta en krog att skaka loss på. Vi hamnade dock till sist på O´learys, var så lång kö på alla de andra ställena. Jag hade en mycket trevlig kväll med mycket trevliga människor.

Louise!: Jag hoppas att din kväll blev bra! Tack för att jag/vi fick vara med och fira dig!


Idag fick jag sovmorgon. Då jag klev upp sov Alvin. Han vaknade dock strax efter att jag klivit upp. Då åt vi mellanmål och sedan drog vi ut till ICA Maxi och storhandlade. Alvin röjde stället kan man säga! Han var överallt! Det var bara att springa efter. Men han hade kul. Han bar saker till vagnen som vi gav honom och han tyckte det var så kul att få hjälpa till! Han fick även panta alla våra pantflaskor och det tyckte han var jätteskoj! Jag tycker det är viktigt att han får hjälpa till med så mycket som möjligt, för han kan, mer än vad jag tror ibland! Jag är så stolt över honom.

Imorse var Kristian och Alvin ute på promenad och då träffade dom på ett par med hund (Alvin ÄLSKAR hundar!) och han ville genast klappa hunden. Det fick han såklart också göra! Han blev så lycklig. Det verkligen lyser i hans ögon då han är med hundar. Paret tyckte att vi skulle vara så lyckligt lottade att vi fått ett så fint och snällt barn. Hela jag lyser då jag är kring honom. Jag är såå stolt över att få vara hans mamma. Det sägs bara positiva saker om vår Alvin och jag blir så glad varje gång jag får höra att han är så fin.

Då Kristian spelade igår kväll och använt vårt matbord som spelbord blev det middag på en filt på golvet. Det tyckte Alvin var himla spännande! Lite variation måste man ha ibland ;)

Efter middagen plockade jag i diskmaskinen och Kristian och Alvin var och slängde i tvätt i tvättstugan. Då de kom upp igen skulle jag byta blöja på Alvin och innan jag satte på honom en ny fick han prova att sitta på toaletten (har provat sätta honom på toaletten förut också då han inte gillar pottan) och idag kissade han! Och han blev så lycklig, det verkligen lyste i hans ögon och det syntes att han kände sig stolt över sig själv! Sedan fick han spola själv och klättrade sedan upp och tvättade sina händer. Sedan blev det bokläsning och han somnade kring halv åtta och var verkligen jättetrött. Han är verkligen stor nu!

Imorgon är det jobb som gäller. Alvin ska på dagis som vanligt då inskolningen är avklarad. Måndag och tisdag blir han där mellan 10.30-16.45. Kristian är ledig efter tisdag men Alvin ska ändå få vara på dagis onsdag mellan 10 och 14. Då det är ett nytt ställe känns det ändå som att det är bra att han är där så han blir mer och mer trygg med personal och kompisar. Han blir ändå ledig länge som det är.

På onsdag kommer Kristians föräldrar upp och stannar till söndag. Det ska bli mysigt att få träffa dom nu, kändes som länge sedan.


Mellanmål i solen.


Alvin står och pratar med grannens hund :D


Bilar är en stor fascination också (här står han vid hyresvärdens gamla bil).


Far and son.


I Ersmark :)


En glad Alvin <3 (i förliten jacka ;))


Sparkar boll med pappa <3


Vi tjejer blev kvar ute med grillningen :)




Alvin och Louise bygger tågbana <3


Min vackraste prins <3


Min lilla lilla groda i den stora stora "skogen".


Alvin har varit på kram och pusshumör heela dagen <3


PUSS på dig pappa! <3


Ju hårdare jag kramar ju mer kärlek får du av mig! <3


Håller hårt om nallen <3






100508

Igår firade jag och Kristian 7 år tillsammans. Då hade jag och K en hel eftermiddag och kväll tillsammans i stan och bara myste på. Vi gjorde inget speciellt alls och det var helt okej.

I torsdags hade Alvin 1,5 års kontroll. Han hade suttit helt stilla och pratat med doktorn medan dom tog sprutan, duktiga skrutt! Han vägde nu 12,6kg och var 87cm lång, mammas stora kille! <3

Idag blir även Alvin 19 månader! Galet vad tiden går snabbt!


100504

Det märks verkligen att lilleman börjar bli en stor kille. Vi måste nog se till att han inte sover mer än 1 och en halv, två timmar om dagarna nu. Han somnar inte på kvällarna. Det är inte så att han är ledsen eller så utan han ligger tyst i sin säng eller sätter sig upp och vill leka. Mammas stora kille!

Igår började han på sitt nya dagis. Och redan idag känner personalen att det inte kommer bli mer inskolning än denna vecka ut. Dom tycker han är så trygg i sig själv och har kommit så bra överrens med sina kompisar redan. Barnen verkligen VILL vara med Alvin och nästan drar i honom för att få vara med honom. Mitt hjärta verkligen ler då jag hör hur väl omhändertagen han blir av sina kompisar och så mycket dom tycker om honom.

Jag är verkligen så stolt över vad han har blivit fram till nu. Han är en sån självständig och trygg liten kille. Han vet verkligen vad han vill samtidigt som han är så genomgod och generös. Han är verkligen social i alla sammanhang och även om han inte uttrycker sig så bra i ord förstår alla vad han vill ändå. Han är väldigt duktig på att visa vad han vill och vad han menar genom ansiktsuttryck ovh gester. Jag blir så glad av att höra allt positivt som sägs om mitt lillhjärta. Även han har sina sämre sidor men allt det goda överröser allt det. All den kärlek jag känner för denna lilla varelse går inte att skriva ner. Han är mitt allt.

Enda sedan vi slutade med napp så har vi lagt en gosehund vid honom så han har någon slags trygghet. Han har dock aldrig visat något intresse för den fram tills nu. Nu kramar han den hårt om kvällarna då han ska sova, det är så mysigt att se! Han har verkligen vuxit på bara några veckor. Han är så stor och jag tror att jag måste bli bättre på att inse att han faktiskt kan, och att jag måste låta honom försöka mer, för han kan! Han kan så himla himla mycket!

Kristian jobbar natt denna vecka. Han bytte till sig natten så han skulle kunna ta inskolningen med Alvin. Så vi slapp ta ledigt från jobben. Det är verkligen guld värt och jag älskar honom för att han alltid gör allt för att Alvin ska få det så bra som möjligt. Han gör verkligen allt för honom och lite till.

På fredag firar jag och Kristian 7 år tillsammans. Då ska Elin komma och vara med Alvin medan jag och K åker iväg och äter middag och myser på själva lite grann. Jag slutar halv fyra och då hämtar jag K och sedan drar vi iväg. Alvin ska då mysa på med Elin och äta middag och sedan får hon lägga honom. Det kommer gå så bra och jag litar på henne till 110%. Hon är så duktig med Alvin.


Har byggt en koja med pappa! :D


Min snygging <3


Hjälper mamma dammsuga :)


Fina Morbror och Alvin <3


Alvin tyckte vi skulle åka bil, det tyckte inte mamma så vi gick vidare ut på äventyr.


Trollunge! <3


Äter kvällsfika <3




Valborg och första maj.

Igår var jag ut med bror min och lite vänner. Vi åkte till Droskan och dansade loss. Jag hade jätteskoj! Dock finns det folk som verkligen inte kan behärska sig då dom är onyktra. Förstår mig inte på folk ibland, det är nästan tragiskt. Jag kom hem vid 03 och somnade efter att jag gått in och snusat lite på min skrutt och sedan kelat lite med min älskling.

Idag har jag och Kristian varit på bio. Alvin fick vara hos Mormor och Morfar medans. Vi såg Iron Man 2, riktigt bra. Då vi kom tillbaka för att hämta Alvin blev vi bjudna på middag. Vi kom hem kring 20 och då somnade Alvin på en gång i sin säng, trodde han skulle somna i bilen men icket. Det är sällan han somnar i bilen faktiskt.

Just nu sitter jag och K och myser i soffan framför brasan och inväntar film.


RSS 2.0