Bilder
















Min outfit under gårdagens utekväll.

Vänskap

De tre musketörerna. Byron och Shelley. Riddarna av Runda Bordet. Jerry Seinfeld, Elaine, Kramer och George. Ross, Rachel, Chandler, Joey, Phoebe och Monica. Tommy och Annika. Du och din lekkompis som bytte samlarbilder eller bara hemlisar. Du och din gymnasiekompis som glömde tid och rum när ni diskuterade Bergmanfilmer eller hur det skulle gå för favoritlaget den helgen.

Barndomsvännerna har en särskild plats i hjärtats kammare, men där finns också de människor man möter av en underbar slump, människor du skulle missat om du inte hade stannat till för en iskaffe latte, råkat höra vad de sa på bussen, funnit deras plånbok eller bokstavligt talat stött ihop med.

Kanske är det ödet eller bara tillfälligheter, men vad du än kallar det så är ju allting så mycket härligare när en vän har kommit in i ditt liv. Din första vän var någon som var som en bror eller syster. Ni sov i varandras sängar och åt middag med varandras familjer. Ni byggde kojor och lekte ta fatt och skrattade åt skämt som inte annan förstod.

Så växte du långsamt upp och mötte någon i skolan eller på någon fritidsaktivitet med samma intresse som du själv, kanske av det motsatta könet. Men ibland kunde det vara ett glödande intresse för en popstjärna eller ett teveprogram eller någon sport. Då hade du fått kontakt med en besläktad själ och framtiden tedde sig mycket ljusare.

Sedan kastades du ut i det verkliga livet och behövde någon som slängde åt dig en livlina. Kanske det gamla kompisarna höll dig flytande. Det blev lättare avv knyta nya bekantskaper men svårare att finna riktiga vänner. Du började kanske känna dig lite nedstämd. Ingen erbjöd sig att plocka upp dig på flygplatsen. Det gick inte att passa in i schemat.

En dag råkade du nämna att bilen var på verkstan till en arbetskompis eller till någon på en fest. Ur tomma intet kom ett erbjudande om att få låna deras bil eller få skjuts till verkstan och molnen skingrades. Livet kändes lättare att leva. Ett nytt vänskapsband hade knutits.

Varje vänskapsförhållande har sin särskilda dynamik. Det finns vänner som du inte har haft kontakt med på månader eller år, men ändå kan ni ta vid där ni slutade så snart ni möts igen. En del vänner behöver mer uppmärksamhet men ger i gengäld kärlek, stöd och omtanke när du behöver.

Andra vänner utgör en viktig del av ditt vardagsliv. De är din samtalspartner, din avkoppling, din coach, din gympakompis, ditt smakråd, din dryckeskompis, din ärligaste kritiker, den som sköter om dig, din skyddsling.


De är, med ett ord, din vän.

100907

Jag har som svårt att ta mig tiden att skriva blogginlägg nu för tiden...

Vi jobbar på, Alvin är på förskolan (så lite det bara går) och det går hur bra som helst! Han stortrivs och har gjort sedan dag ett.

Han utvecklas verkligen nästan för varje dag som går! Nya uttryck kommer varje dag. Han svarar ja och nej på frågor man ställer och vet verkligen vad han vill. Det finns inga tvivel alls! Jag älskar den lilla skrutten så mycket. Han är världens bästa!


Nu blir det Idol.

Vår dag idag <3


Stora killen <3




Alvins "nya" säng. Han sover så bra sedan han fick en storsäng.

Kärlek <3


RSS 2.0