Min kärlek.

 
  

Snart 6 år tillsammans, 6 år! Du är min kärlek, mitt allt. Tack för alla år du funnits i mitt liv.

Jag älskar dig! Och jag älskar Alvin. Jag älskar livet just nu. Även om vi har våra bättre och sämre dagar så älskar jag dig.

Tack för att du finns och förgyller min dag.



27 April.

Jag fick mig sovmorgon idag igen! Nu börjar jag bli lite bortskämd tror jag :P Kristian sov då med Alvin och jag sov i gästrummet så jag fick sova ordentligt (jag vaknar ju som av varje ljud Alvin ger ifrån sig). Jag klev upp strax innan 10. Dock fick jag veta att Kristian och Alvin ändå hade sovit till kvart i nio, så Kristian fick sig en liten sovmorgon han med.

Vid halv elva cyklade Kristian in till stan för han hade möte med sin personliga coach. Jag och Alvin tog oss en promenad i regnet. Tråkigt värre! Men efter sådär en halvtimma vaknade lilleman och ville inte somna om. Jag gick vidare och försökte och försökte men efter att ha varit ute en timma och en kvart gav jag upp. Han ville helt enkelt inte sova. Men då började jag fundera. Han kanske inte behöver så himla mycket sömn på dagarna då han ändå sover mellan 12-13 timmar varje natt? För han är ju som inte grinig eller så. Imorgon om han vaknar som han gjorde idag får vi nog ta promenaden lite senare. Så han är lite tröttare så han kanske sover längre. Det är verkligen en balansgång det där, med rutiner. Jag försöker dock hålla dom så mycket jag kan men varje dag är verkligen inte den andra lik. Men mattiderna är vi noga med. Så han vet då det är matdags. Sovtiderna är som sagt lite olika från dag till dag men ändå rätt så lika. Idag har han sovit sammanlagt 1 ½ timma på hela dagen. Och det är så kul att han är vaken med oss! Han är så himla duktig vårt lilla gryn.

Och idag har vi tränar krypträning. Han ställde sig på alla fyra igen, och den här gången stod han liksom och gungade fram och tillbaka en stund innan han gav upp, så snart så!  Vårt älskade barn!

Kristian åkte iväg vid 17 för att hjälpa min far att elda upp nå ris ute vid deras stugstomt. Men ännu är han inte hemma så vi får se när han kommer hem. Började sakna honom lite nu fakiskt.

Slänger in några bilder också.


Love is in the air. (Och en liten Alvin som gömmer sig där bakom :P )


Älskade barn!



Bilduppdatering

                



           


          

Jag är så dålig på att lägga upp bilder men här kommer ett helt gäng! Det kommer fler sedan. Bland annat kort från i påsk.



Helgens bravader.

Fredag.
Vi spenderade mycket tid ute Både jag och Kristian hade grymt mycket att göra så vi bestämde oss för att prova att lägga Alvin på balkongen i vagnen och han sov, 2 timmar! Kors i taket! Efter det ¨tog vi bussen in till stan för att uträtta några ärenden.  På eftermiddagen/kvällen kom Kristians bror, tjej och hennes dotter hit. Mycket trevligt. Vi såg på film och myste.

Lördag.
På lördag gick vi upp med Alvin och gjorde oss iordning och åkte in till stan.  Vi kom in till stan kring 11 och kom hem från stan 17! Så det blev en heldag på stan. Jag shoppade mig en vårjacka, välbehövligt nu då det har varit så himla varmt några dagar. Jag är jättenöjd med den i alla fall! Vi åt lunch på Eastern Palace med Adrian( Kristians bror), Madde och Malvina. Vi kom som sagt hem runt 17 och då gav vi Alvin gröt och sedan var han så trött efter dagens äventyr (även om han nu sov ganska mycket i stan) så både jag och han somnade en stund. Och medan vi sov hade pappa Kristian gjort hemmagjord pizza, så han kom och väckte mig och Alvin fick sova vidare. Jag trodde att hans nattsömn nu var förstörd med tanke på att han sov en stund så nära inpå läggdags men icke. Han ville inte upp förrän 08:56 i morse! Så det blev sovmorgon! Kvällen spenderade jag framför tv:n medan Kristian var ute och åkte inlines.

Söndag.
Idag vaknade Alvin som sagt 08:56 men vi låg och msyte i sängen till 09:20. Sen ville lilleman inte mysa längre. Så vi klev upp och käkade frukost. Vid halv elva fick Alvin lunch, majs och potatis + amning, mumma! Efter det fick vi en briljant idé att promenera in till stan då Alvin ändå skulle sova. Det var väldigt skönt och tog ungefär en timma. Men varmt som rackarns var det! Och man vill ju inte klä av sig för mycket nu heller så man blir sjuk.

 Då vi kom in till stan mötte vi upp Adde, Madde och Malvina för en fika(dom hade spenderat natten hos Maddes syster med familj). Efter det så tog vi adjö av dom och dom påbörjade sin resa hemåt. Vi började vår promenad hemåt vi också. Vi hade tänkt ta bussen, men vadå? Lite friskluft har ingen dött av. Då vi kom hem gick vi till lekparken här utanför och Alvin fick gunga för första gången. Jag tror nästan aldrig jag har hört honom skratta så mycket som då! Han tyckte det var jättekul! Vi gick upp till lägenheten och Alvin somnade i vagnen. Så jag satte mig på en stol utanför lägenheten med en bok i solen medan Kristian dammsugade och moppade golven. Min duktiga karl! Alvin vaknade vid halv fem och då kom även Pappa/Moffa och Morbror Noel och hälsade på en sväng. Alvin fick även sin gröt där vid fem. Och nu har vi tagit bort det amningstillfället helt, så vi får se hur det funkar.

Kristian gjorde middag medan jag myste med Alvin. Och sedan badade jag honom och han somnade för en kvart sedan ungefär. Han var jättetrött. Min älskling har lovat mig att ta Alvin imorgon bitti så jag får sova. Han är ju bara för underbar! Nu när jag tänker efter så har han gjort en himla massa idag, Tack älskling!

Nu är Kristian ute och åker inlines och jag ska plocka undan lite innan jag sätter mig och myser framför tv:n.




Vårt nya liv! Jag och Kristian har nu bestämt oss för att rata allt onyttigt, bilen och tråkiga människor. Vi ska köpa en cykelvagn och börja cykla överallt istället. Det är inte så himla jobbigt och den som säger annat är bara lat. Bilen kommer vi enbart använda vid långresor, vid akuta situationer och då vi veckohandlar. På så sätt sparar vi både bensin och får motion. Allt onyttigt är bara att glömma.! Vi mår så fruktansvärt mycket bättre både i kropp och själ utan sån skit. Jag säger inte att vi ALDRIG kommer äta det; vi kommer inte handla det själva i alla fall. Sen alla dessa människor som inte orkar, inte har lust eller inte vill hitta på saker. Lev livet medan ni kan!

Njut av livet fullt ut, det känns såå mycket bättre då!

Akuten

Som jag skrev tidigare så har Alvin feber. Efter det att han vaknade efter sin 4:e! sovstund idag så tyckte både jag och Kristian att han inte såg så kry ut alls, han var alldeles slapp i kroppen och slö. Så vi bestämde oss  fort som rackarn att åka till akuten, sagt och gjort. Eftersom att han har ett hjärtfel så blir vi som extra oroliga. Och på barnhjärtmottagningen så har dom sagt åt oss att åka in om det var så att han skulle bli slö och inte vara sig själv.

Han hade 38.9 i feber där inne. Sedan började han kräkas, och det var inte lite! Lilleman, usch, han var het som en kamin och såg inte ut att må nå bra alls. DOm kollade honom och allt verkade ändå vara bra. Barnläkaren tyckte att det var bra att vi kommit in med honom och att det är bättre att kolla upp det än att inte göra det. Så vi är glada att vi åkte in även om vi kände oss som nojiga föräldrar då han itne verkade så sjuk efter ett tag. Men jag åker hellre in en gång för mycket än inte alls.

Så vi spenderade två timmar på akuten. Så idag var dom snabba :P

Lilleman har vaknat ett antal gånger nu och han är fortfaranade varm. Men jag hoppas det ger med sig snart.

Och är man sjuk så får man ligga mellan mamma och pappa i sängen, mysigt värre! Men det får inte bli en vana, det blir så rackarns trångt i sängen.

Nä nu blir det sängen för mig. Ska iväg på Media Markt imorgon på öppningsdagen. Och dom öppnar 8. Sen är dagen fullspäckad, men det skriver jag om imorgon.

Gnatt!

 

Försäkringskassan, feber och

Idag klev vi upp runt åtta, som vanligt. Alvin har sovit väldigt oroligt inatt, så han har varit vaken lite då och då. Sedan var vi ute på promenad mellan 11 och halv ett, och då sov lilleman. Sedan då vi kom hem var han lite gnällig och ville inte alls göra mycket. Så då tog jag tempen på honom för han såg lite glansig ut på ögonen och han hade då rejält med feber, 38.8! Så jag har ammat honom en extra gång nu mellan måltiderna så han får i sig vätska. Så nu ligger han och sover. Förhoppningsvis sover han bort febern.

Lilleman, inte vill vi att du blir sjuk heller.

Annars idag så har vi ringt en massa samtal och ordnat upp en massa saker. kristian är nu inne i stan och ska på Försäkringskassan och ordna upp föräldrapenning som blivit helt fel. Sedan skulle han hämta ut några gratisbiljetter till nån bio, kommer inte ihåg vilken dock.

Då han kommer hem så ska vi sätta oss och skriva matlista sedan blir det storhandling imorgon bitti. Sen blir det middag och kristian ska ut och åka inlines efter middagen. Efter jag lagt Alvin så åker jag till Shake och ska se Greys Anatomy, det är som vår grej på onsdagar, mysigt värre är det!

Nä nu ska jag passa på att diska medan Alvin sover bort febern.

Ha en fortsatt bra dag!

Sovmorgon, promenader och minnen.

Igår gick Kristian och la sig med Alvin vid halv åtta och jag åkte till Felicia. Så imorse fick jag sovmorgon, till halv elva. Då jag gick upp sitter krsitian och ger Alvin lunch, det var lika gott som igår. Efter det så ammade jag honom. Bröstet är ju ändå bäst ;) Efter det tog vi oss en promenad till ICA och köpte potatis. Men det är tänkt att Alvin då ska sova i ca en och en halv timma men han vaknade efter en halvtimma. Men efter det att jag ammade honom vid två så gick kristian och la honom och han somnade direkt. Ibland går det inte riktigt att hålla rutinerna till punkt och pricka, men vad gör en dag hit eller dit?

Sedan började Alvin röra på sig där vid kvart i tre så jag gick in till honom och fick han att somna om igen. Naturligtvis så somnade jag också. Så vi sov till 16 ungefär. Då kom Kristian in och hämtade Alvin och jag sov en stund till. Skönt var det!

Efter det så msyte vi mest och sedan lagade vi mat, torsk i ugn med äggsås och potatis. Gott var det! Och Alvin fick sin gröt, det var lika gott idag det med. Efter att vi plockat undan och diskat så tog vi oss en promenad till i det fina vädret. Alvin somnade, men det var lite tanken också, annars skulle han aldrig orkat vara uppe och äta sista måltiden inför natten och jag vill inte kliva upp mitt i natten och ge honom mat. Så han somnade för kanske 10 minuter sedan. Så så mycket senare än vanligt blev det inte.

Nu ska Kristian och jag sätta oss och titta på TV och mysa. Eller ja, först ska vi raka bort hans hår och duscha.

Sedan blir det sängen.


Lilleman, så liten och skör. Det kan man inte tro om dig idag.

Idag är du så stor och så stark. Du är världens bästa Alvin. Allt du har varit med om! Jag kan knappt fatta det. Men mamma och pappa älskar dig så högt. Vi kommer alltid att finnas vid dina sida. Vad som än händer.



Sommardäck, mössor och för lite tid.

Nu var det ett tag sedan jag skrev. Men lusten har inte funnits där.

Alvins tand nummer 2 har nu kikat fram. Han är så söt med två små tänder där nere! :P Sedan har han även fått börja äta "lunch" vid halv elva på förmiddagarna. Så idag fick han majs och potatispuré, smaskens tyckte han! Så det var skönt. Men bröstet var ändå godast :D Jag förstår inte hur jag ska kunna sluta amma så småningom, det är ju såå mysigt! Och så vet jag att han får i sig allt han behöver. Ja det är mitt problem som jag måste fundera över.

Vi har även prövat ge honom en annan gröt istället för den "milda havregröten" som vi gett honom innan. Vi slutade ju ge honom den innan påsk för vi trodde att han kanske var överkänslig mot den och sedan började vi igen efter påsk, så vi gjorde uppehåll på en vecka ungefär. Men sedan vi började igen har han vägrat öppna munnen så vi har nu försökt en veckas tid men nu tänkte vi att vi köper en annan gröt. Så vi köpte "banangröt" istället och oj, va han åt! Så nu kör vi på det och hoppas aptiten håller i sig.

Och nu sitter lilleman alldeles alldeles själv! Han har ju kunnat sitta ett bra tag men inte utan att ramla, men nu kan han det. han är så duktig! Vår lille prins! Och krypningen är som sagt inte långt bort heller. Nu är det bara tekniken med armarna som krånglar :P Sedan står det väl inte på förrän han börjar gå heller. Jag började gå då jag var 10 månader, jag hoppas dock inte att han är så tidig, för det är i augusti, och det är INTE länge kvar. Alltså tiden tiden, kan den sakta ner några hastigeheter tack.

Annars idag så har det bytts till sommardäck på bilen, inhandlats en ny mössa med knytning under halsen till lilleman, då en vanlig mössa bara glider ner över ögonen. Så nu sitter den på plats! Jag har även hunnit varit iväg en sväng till min vän Felicia. Så jag kom hem nyss. Pojkarna sover och har sovit sen halv åtta ikväll, båda två! Så imorgon blir det sovmorgon för min del, för min älskade älskade man tar Alvin så jag får sova.

Imorgon är dagen helt öppen för förslag. Är det fint väder blir det en utedag.

Nu ska jag sova.

Gnatt!


Nr 2.

Nu är tand nummer två på g. Den har inte spruckit igenom men den finns där. Det märks på lilleman att den irriterar lite, han vaknar oftare på nätterna och ligger och "kliar" sig i munnen. Vi får hoppas på att den spricker igenom snart så han får sova lillvännen våran.

Och idag ställde sig Alvin på alla fyra!!! Och jag fick det på bild :) Men han ramlade rätt snabbt efteråt :P Men det är på g med krypandet också. Oj, han blir så stor så snabbt. Jag önskar att tiden gick liiite långsammare.

Nu blir det sängen för mig, ska lägga mig bredvid en , återigen, förkyld liten man. Hoppas han blir frisk snart.

Godnatt!

Ser verkligen fram emot vårt möte. Det ska bli kul att prata med dig och återuppleva gamla minnen.

Påsken.

I torsdags åkte vi till Högda (kristians stuga). Vi kom hem igår kväll.

Helgen har varit jättemysig. Vi har åkt skoter och varit ute i solen hela dagarna. Så nu har man fått lite färg.  Alvins förkylning är nästan borta, så det känns skönt. 

I veckan jobbar Kristian kväll så jag och Alvin får mysa själva hela veckan.

Helt ärligt så orkar jag faktiskt inte skriva så mycket just nu. :P

Blir bilder och mer uppdatering senare i veckan.

Jag skulle vilja ha alla mina nära och kära i en väska. Så jag kan ha er nära jämt. Ta upp er lite då och då och prata lite.  Det känns som att det finns så många jag vill hinna träffa och så lite tid. Jag tänker på er jämt! Jag har dåligt samvete för att jag inte hinner höra av mig och för att vi inte hinner träffas.

6 månader <3

Idag blev mitt hjärta 6 månader.

Mamma älskar dig!



Här var du inte stor, runt två månader.

Glad påsk!

Imorgon åker vi till kristians stuga och är där över påsk. Så det kommer inte bli något bloggande på ett tag. Jag har egentligen inte sån stor lust till det heller så jag tänker itne tvinga mig själv :P

Ni får ha en bra påsk!


Framsteg.

Alvin förflyttade sig från köket in till hans rum idag.( för er som inte vet hur det ser ut här så förflyttade han sig säkert 1,5 meter :P) Han drog sig baklänges med hjälp av händerna. Det såg rätt roligt ut. Han är så duktig vår prins. Han har även börjat puta med rumpan och försöka dra upp benen, så det står inte på förrän han börjar krypa.

Han är så underbar!

Vårt mirakel.


Där var du inte stor lilleman. (vecka 13)



Saknar min mage (vecka 33)

Du är vårt mirakel. Du kom till oss och har bara gjort våra liv bättre. Du är så älskad. Min kärlek till dig är bottenlös. Du är så himla vacker. Jag ska skydda dig från allt jag kan. Jag ska alltid finnas här för dig, alltid!





Helgen

Helgen har bestått av:

* bio
* brödbak
* långa promenader
* storstädning
* film
* god mat
* bra umgänge

 
och förstås en massa mys!

Vi har också under helgen kommit fram till att Alvin troligtvis är överkänslig mot nånting i gröten han får. Det är därför han varit snorig, röd runt munnen, hostat och nyst efter varje måltid gröt. Först trodde vi att det var en förkylning på g och att badet utlöste allt men han var symtomfri dagen efter så igår tänkte vi hoppa över badet men han blev precis likadan som han blivit de senaste två kvällarna så då drog vi slutsatsen att det måste vara gröten. Väntar på samtal från VC för att se vad dom säger. Det blir dock ingen gröt ikväll för lilleman, inte förrän vi vet vad det är han är överkänslig mot.

Lilla grodan, mamma känner sig så dum då hon inte fattat tidigare att det kunde vara gröten som gjorde dig dålig. Även om du bara varit såhär på kvällarna i tre dagar så känner jag mig så dålig. Jag vill aldrig göra dig illa. Du är mammas
allt!


Mys i soffan.


:)


Kolla in min nya snygga kofta! :D

2 April

Torsdag.

Idag fick jag sovmorgon. Kristian tog Alvin då han ville upp och jag gick upp efter 9 nångång.  Vi var klara att åka och storhandla vid halv elva och då somnade också Alvin i bilen. Så vi åkte till ICA Maxi och handlade. Efter det åkte vi hem så vi var hemma 12. Då ammade jag Alvin och sedan kom bror hit. Vi hade jättetrevligt. Satt och pratade om lite allt möjligt. Sedan fick vi för oss att åka in till stan och ta en fika. Så vi var inne i stan kring kvart över två. Vi tog en fika på Café Station och sedan gick jag och Kristian omkring på stan mellan kvart över tre och halv fem för att Alvin skulle få sova en stund. Dock regnade det så det var inte så trevligt. Vi köpte även två tjocktröjor åt Alvin, jättefina! Ska lägga upp bilder på den ena så ni får se. Köpte en i storlek 80 och en som han kan ha då han blir lite större (han sa dock inte var det var för storlek så vi får väl gissa oss fram :P )

Vi kom hem kring 17 och började laga mat. Alvin fick gröt och amning vid 18 och sedan badade han och Kristian runt 19. Vid halv åtta var Alvin började gnugga sina ögon där vid kvart över sju så då tog vi upp honom och gjorde honom färdig för natten. Jag ammade honom och sen slocknade han direkt. Lillprinsen. Han sov på min axel då jag skulle rapa honom. Snuttas.

Imorgon har Kristian möte halv tre men annars så blir det en lugn dag. Ska nog byta gardiner som jag sagt i så många veckor, men vi får väl se hur det blir med det. Det brukar alltid komma upp andra viktigare saker.

Gnatt sov så gott!

..Per: you know what...


RSS 2.0